To je to što me zanima!

Facebook: Grupa podrške silovanoj djevojčici Jagodi

Djevojčica Jagoda (9) živi kod udomitelja od šeste godine jer ju je silovao otac, a majka to prikrivala. Strahuje se da bi je sada mogli vratiti natrag ocu
Vidi originalni članak

Grupa podrške na Facebooku za malu Jagodu 'Silovana djevojčica (9) mora natrag ocu zlostavljaču' trenutačno ima skoro 22.000 članova, a broj stalno raste. Na Facebooku  traže da se objavi identitet roditelja djevojčice koji ju je seksualno zlostavljao. Od šeste godine Jagoda živi kod udomitelja. Otac je u rujnu pravomoćno oslobođen svih optužbi jer dijete za sud 'nije dovoljno jasno verbaliziralo s kim je doživjelo seksualna zlostavljanja'. Jagoda ima brata od četiri godine za kojega se isto vjeruje da je žrtva seksualnog zlostavljanja, piše Jutarnji list.
Jedina nada preostao je građanski sud koji odlučuje o starateljstvu i koji će procijeniti je li otac sposoban biti roditelj. Centar za socijalnu skrb ili državno odvjetništvo mogu pokrenuti postupak. Međutim, nisu bili ni previše zainteresirani da dokažu krivnju da otac zlostavlja svoju kćer. Otac, koji prima braniteljsku mirovinu, želi se dalje 'brinuti' o svom djetetu. Sprema se s odvjetnikom na borbu. Socijalna skrb traži produljenje smještaja kod udomitelja zbog 'nedovoljne roditeljske kompetencije'.
Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić oštro je reagirala na odluku da bi se Jagoda mogla ovaj mjesec vratiti ocu zlostavljaču. Ističe da je ključno zadržati dijete od oca zlostavljača i majke koja je to prikrivala te hitno provjeriti što je s malim bratom.
- Tragično je da sustav više vjeruje zlostavljaču nego djetetu - rekla je Jelavić.
Jagoda se prvi puta povjerila psihologinji prije Nove godine. Napisala je kako je otac 'skakao po njoj i radio prosto dok mama ne bi rekla da je ručak gotov'. Prijetio je da će je zavezati vani kao psa ako ne bude s njim spavala. Majka nije reagirala jer 'nije znala broj od policije'. Prijetila joj je, također, za vrijeme suđenja da će je otac pretući bude li išta rekla. Djevojčica je napisala da vjerojatno isto radi s četverogodišnjim bratom. Pismo ništa ne znači za kazneni progon jer mu ne mogu dva puta suditi za isto djelo.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • marin.0202 09.02.2010.

    Treba mater i oca na stablo za noge objesiti , a ocu jos jajca slacem vezati , a na lanac komad mesa i pse da ga rastrzu jer drugo nije zaluzio.A onome recimo sudcu (pedofilu) za to sto sam procitao na Facebooku treba ga sa maljem umlatiti jer je sramota za Hrvatsko pravosudje sigurno i on to radi svojoj djeci kod kuce pa je za njega takva presuda OK.

  • marin.0202 09.02.2010.

    I mi bi u Evropu ma ne ce nas ni u Zanzibaru sramota za Hrvate, Hrvatice i cjelu Hrvatsku a pogotovo za nase pravosudje.

  • koka 30 08.02.2010.

    grupa ima skoro 50 000 clanova........nevjerovatno u tako malom roku veliki broj ljudi.......vjerujem da ce se djetetu pomoc

Komentiraj...
Vidi sve komentare