To je to što me zanima!

Farmaceut je trudnici (19) dao krivi lijek, mogla bi pobaciti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
SAD: Mareen je trudna šest tjedana. Farmaceut je pomiješao recepte i dao joj umjesto antibiotika lijek koji se koristi za kemoterapiju. Mogla bi pobaciti
Vidi originalni članak

Amerikanka Mareena Silva (19), koja je trudna šest tjedana, mogla bi pobaciti ili roditi dijete s mentalnim i fizičkim oštećenjima jer joj je farmaceut u ljekarni dao krivi lijek. 

Djevojka je imala bakterijsku infekciju i otišla je kod svojeg liječnika. On joj je propisao antibiotik. U ljekarni u Coloradu je farmaceut pomiješao njezin recept s receptom žene koja ima slično ime. Umjesto antibiotika dao joj je lijek methotrexate koji se koristi kao kemoterapija.

- Kod kuće sam primijetila da je na bočici drugačije ime lijeka nego što ga je meni liječnik propisao. No popila sam jednu tabletu. Pozlilo mi je. Nazvala sam liječnika koji mi je rekao da povratim. No otišla sam u bolnicu i tamo su mi dali medicinski ugljen koji je trebao apsorbirati lijek - kaže Mareena. Liječnici su joj rekli kako je lijek methotrexate agresivan i posebno opasan na početku trudnoće. Dodaje kako ne zna što će se dogoditi s djetetom. Šanse da se rodi bez oštećenja su 50 prema 50, piše ABC. U ljekarni su se ispričali i rekli su kako će platiti sve troškove liječenja. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Darči 09.02.2011.

    nepismena i neodgovorna..

  • Hello Kitty_1 09.02.2011.

    meni se cini da ova djevojka ni ne zeli to dijete, premlada je i ona i decko. kao prvo, ako je vidjela da na lijeku pise drugi naziv, trebala je provjeriti, a ne odmah popiti, pa tu nesta sad izmisljati. kao drugo, na videu se vidi da place na silu, da se preserava.

  • 09.02.2011.

    Žena je trudnica, ali ipak popije lijek koji ima drugi naziv od propisanog? Zašto nije zvala doktora prije nego je popila? Gdje joj je pamet? Kad su mom sinu u ljekarni dali zamjenski lijek, nazvala sam doktoricu i pitala da li je to OK, a ova samo tak' popije. Baš svašta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare