To je to što me zanima!

Farmer poslao 'palac gore' kao odgovor, sada mora platiti zbog zabune 62.000 dolara odštete

Chris Achter dogovarao je s jednom tvrtkom prodaju lana. Kupac je mjesecima čekao isporuku, ali je nije dobio. Tvrtka koja je kupila lan protumačila je 'palac gore' kao potvrdan odgovor na ugovor
Vidi originalni članak

Sudac u kanadskom Saskatchewanu presudio je kako emotikon 'palca gore' nije dovoljan za prihvaćanje uvjeta ugovora o kupnji, prenosi BBC.

Kanadski farmer Chris Achter to je osjetio na vlastitoj koži 2021. godine. On je dogovarao s jednom tvrtkom prodaju lana te je kao odgovor na dogovor o kupnji žitarica poslao 'palac gore'. 

Kupac je mjesecima čekao isporuku, ali je nije dobio. Tvrtka koja je kupila lan protumačila je 'palac gore' kao potvrdan odgovor na ugovor, a  Achter samo kao odgovor da je primio ponudu ugovora

NOVI ZAKON Google: Medijima u Kanadi nećemo plaćati objavu vijesti

To je pokrenulo spor kako bi se otkrilo što znači emoji s 'palcem gore'. Kupac je tvrdio da emoji impliciraju prihvaćanje ugovornih uvjeta, dok je Achter rekao da je koristio sliku palca prema gore samo da pokaže da je primio ugovor, ali ne i da pokaže svoju suglasnost.

Sudac Timothy Keene presudio je u korist tvrtke. Farmer mora isplatiti 62.000 dolara.

- Ovaj sud spremno priznaje da je  'palac gore' emoji netradicionalno sredstvo za “potpisivanje” dokumenta, ali je ipak pod ovim okolnostima to bio valjan način za potpis, napisao je sudac u presudi - stoji u objavi.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Pobotchnick Leeyoobo 09.07.2023.

    Kod nas to ne bi prošlo. Kod javnog bilježnika sa preslikom rodnog lista, putovnice, domovnice i slikovnice, ne starijih od šest mjeseci, pola reda biljega, plaćenog računa u HGK, potvde o cijepljenju i sa mirovinskog, izvatka iz katastra i gruntovnice.... I sve to na papiru. Kakvi emotikoni? Baba u katastru još tuče po pisaćoj mašini.

  • plavac 09.07.2023.

    Hrvarska bi se trebala raspitat gdje to bila i stavit taj sud kao ne legitiman

  • Haen 09.07.2023.

    Znači emotikon vrijedi više od potpisa , sad im pošalji srednji prst gore

Komentiraj...
Vidi sve komentare