To je to što me zanima!

Trumpa istražuju zbog mogućeg kršenja Zakona o špijunaži?

FBI je s imanja Mar-a-Lago odnio 20 kutija u kojima su bili dokumenti, fotoalbumi, rukom pisana poruka i izvršno odobrenje za pomilovanje Trumpovog saveznika Rogera Stonea
Vidi originalni članak

Agenti FBI-ja koji su pretražili imanje bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa na Floridi uzeli su 11 kompleta klasificiranih dokumenata, među njima i neke strogo povjerljive, prenosi u petak Wall Street Journal.

Američki mediji pišu da se protiv Trumpa vodi istraga zbog kršenja federalnog zakona poznatog kao Zakon o špijunaži.
U nalogu se navodi da su agenti ovlašteni zaplijeniti dokaze koji otkrivaju Trumpove pokušaje da nezakonito zadrži osjetljive informacije koje bi mogle pomoći američkim protivnicima ili uništiti ili sakriti dokumente američke vlade.

Što FBI agenti traže?

Nalog za pretres imanja sadrži listu svega što bi agenti mogli tražiti, a sadrži: sve fizičke dokumente s klasifikacijskim oznakama, zajedno sa svim spremnicima/kutijama, pojedinosti o pohrani ili prijenosu informacija o nacionalnoj obrani ili klasificiranih materijala, svi vladini i/ili predsjednički zapisi iz Trumpova mandata, svaki dokaz o svjesnom mijenjanju, uništavanju ili skrivanju bilo kojih vladinih i/ili predsjedničkih zapisa ili bilo kojih dokumenata s oznakama tajnosti.

NEKI S NAJVIŠOM RAZINOM SIGURNOSTI Novi problemi za Trumpa: FBI je na njegovom imanju pronašao 11 setova tajnih dokumenata

Agenti FBI-ja početkom tjedna upali su na Trumpovo imanje Mar-a-Lago na Floridi u sklopu istrage o tome je li on ilegalno uklonio dokumente iz Bijele kuće kad je napuštao funkciju predsjednika u siječnju prošle godine.

FBI je s imanja Mar-a-Lago odnio 20 kutija u kojima su bili dokumenti, fotoalbumi, rukom pisana poruka i izvršno odobrenje za pomilovanje Trumpovog saveznika Rogera Stonea, pokazuje popis zaplijenjenih predmeta.

PRETRES NA FLORIDI Trump tvrdi: Obmana je da su agenti tražili tajne dokumente o nuklearnom naoružanju

Na njemu su i informacije o „predsjedniku Francuske“, piše Wall Street Journal, ali nije jasno radi li se o aktualnom šefu države Emmanuelu Macronu.

Popis dokumenata na sedam stranica uključuje i nalog za pretres FBI-ju koji je odobrio sudac Bruce Reinhart.

Otkriće da je Trump imao dokumente označene kao "strogo povjerljive" moglo bi za njega stvoriti veliku pravnu opasnost.

'OBJAVITE NALOG' SAD službeno potvrdio pretres Trumpova doma, on kaže: Moji odvjetnici potpuno surađuju

Trump je ranije u petak odbacio izvješće Washington Posta u kojem se tvrdi da je FBI u Mar-a-Lagu tražio klasificirane dokumente vezane za nuklearno naoružanje.

VARAO NA POREZU? Donald Trump odbio odgovarati na pitanja u istrazi u New Yorku

Pretres u ponedjeljak pokazuje da su pojačane federalne istrage i istrage saveznih država o Trumpovom djelovanju tijekom predsjedničkog mandata i u privatnom poslovanju.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • uroš blesavi 13.08.2022.

    Ja mislim da je on sjevernokorejski spijun isti Jong ung 😒

  • Let's Go Brendon 13.08.2022.

    Ovo će ispasti još jedan lov na vještice u nizu... 😂

  • ante-portas 13.08.2022.

    Trump je odtrumpovao. Opet je sve svalio na druge. Kaze, podmetnuti dokumenti su odplombirani haha, valjda ih je procitao prije, te podmetnute. Vise ne zna ni slagati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare