To je to što me zanima!

Ferdelji: Bandić je bio kandidat HDZ-a i koalirat će s HDZ-om

Na pitanje je li spreman na eventualne koalicije, Vladimir Ferdelji je odgovorio da koalicije moraju biti programske, a ne foteljaške. Misli da neće s nikim u koaliciju
Vidi originalni članak

Trećeplasirani kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, Vladimir Ferdelji, smatra kako će Milan Bandić koalirati s HDZ-om. 

- Gospodin Bandić je HDZ-ov potajni kandidat i to su ovi izbori potvrdili. Bandić i HDZ imaju sasvim dovoljno mjesta u Skupštini i vjerujem da će koalirati - rekao je Ferdelji gostujući u ponedjeljak navečer u HTV-ovom Dnevniku 3.

Ferdelji je kao kandidat liste HSLS-HSS-Zelena lista-DSU osvojio 17,33 posto glasova Zagrepčana i sedam skupštinskih mandata. Kaže kako je zadovoljan jer je više od 52.000 građana prepoznalo njegov program i glasalo za njega. To je osobito dobar rezultat, smatra, s obzirom na to da se bavi politikom tek godinu dana. 

Na pitanje je li spreman na eventualne koalicije, odgovorio je da koalicije moraju biti programske, a ne foteljaške.

- Zasad ne mislim da bi trebalo koalirati. Ne bi se smjela dijeliti mjesta direktora u komunalnim tvrtkama, nego bi se trebali postići ključni dogovori oko četverogodišnjeg programa - rekao je Ferdelji.

Komentirao je glasine da će on koalirati s Bandićem u zamjenu za mjesto direktora Zagrebačkog holdinga:

- Očito su to nekakve kombinacije koje se rade kao račun bez krčmara. Bandić mi se nije obratio, niti je išta ponudio - kazao je Ferdelji i dodao da funkciju šefa Holdinga ne bi ni mogao obavljati s onom razinom samostalnosti koju Bandić dopušta.

Idi na 24sata

Komentari 108

  • tupan2 21.05.2013.

    opće nebitno, bandić može bit samo bolji, a ovaj derdelji i postojić sam se guraju u nešto o čem pojma nemaju i njih čekat da nešto pokrenu, a prvo pokradu baš i nebih

  • Yassa 21.05.2013.

    pa ništa čudno samo ljudi sa njegove liste su nikom nisu jasni kalinić troši novac na bunkere ,tenkove pa fontane gdje je tim lopovima kraj

  • Mitzamatza 21.05.2013.

    Bandić pobjeđuje htjeli mi to ili ne. Sad ako želi nešto učiniti za grad, neka uzme stručne ljude pa ne završi više s tim Jakuševcem i spalionicom... (ja sanjam, jelda?)

Komentiraj...
Vidi sve komentare