To je to što me zanima!

Ferdelji o proračunu: Bazira se na željama, trebamo promjene

Smatra da će se i u idućoj godini, ako ne dođe do ozbiljnih promjena trendovi nastaviti. Naglasio je da i ove godine pratimo pad iako je vlada projicirala rast
Vidi originalni članak

Vladimir Ferdelji prokomentirao je prijedlog novog proračuna za Vijesti 24sataTV-a. Rekao je kako se radi o spisku dobrih želja, ali da nije rečeno kako će se rast ostvariti. 

- Ne dese li se ozbiljne promjene trendovi će se nastaviti. Ove godine isto pratimo pad iako je Vlada projicirala rast. Treba reći kako ćemo doći do rasta, rekao je Ferdelji i dodao da je Vlada i u 2012. planirala 2 milijarde uštede na plaćama u čemu nije uspjela. 

- Čini mi se da je proračun baziran na željama, a stvarna realizacija neće ići u tom smjeru bez velikih promjena, rekao je Ferdelji.

Misli da se rast može ostvariti poboljšanjem uvjeta za poduzetnike, te kako sami ulazak u EU neće donijeti investicije.

Osvrnuo se i na odlazak hrvatske delegacije u Katar. Smatra da kontakt ekonomske diplomacije s nama zanimljivim partnerima mora biti intenzivan i Katar mu se čini kao zanimljiva zemlja, najviše zbog izvoza plina. Ipak, smatra da globalne delegacije nikad nisu donijele veliki uspjeh.

Dotaknuo se i odlaska Radimira Čačića za kojeg mu se čini da je bio čovjek koji je i dobre i loše ideje gurao vrlo snažno. Vjeruje da će se sada ideje gurati slabije, ali i da će biti manje loših ideja. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • zdepar 20.11.2012.

    liniću čak ni ti ne možeš stisnuti i prdnuti, a sve drugo su dobre želje da što manje smrdi

  • kreskor 20.11.2012.

    sve neki stručnjaci,makro,mikro ekonomisti,pravnici,magistri i doktori,a nama sve gore,dajte onda ljudima sa srednjom školom da vam naprave reda...

  • dahhmal 20.11.2012.

    Možeš ti pametno pričati i imati još pametnijh ideja đabe ti to kad su bedasti gore

Komentiraj...
Vidi sve komentare