To je to što me zanima!

Fidel Castro se kaje što je progonio homoseksualce

Danas se na Kubi govori o legalizaciji istospolnih zajednica, a državno zdravstvo osiguranicima čak plaća i promjenu spola. Ne progone ih od 1979.
Vidi originalni članak

Bivši kubanski čelnik Fidel Castro (84) rekao je kako preuzima potpunu odgovornost za progon homoseksualaca nakon revolucije na Kubi te dodao da mu je žao što je to činio.
- Ako je neko odgovoran, to sam ja. Neću prebacivati krivicu na druge - izjavio je u četverosatnom razgovoru za meksički list La Jornada. Vlast se nakon revolucije 1959. željela riješiti homoseksualnosti koju su smatrali proizvodom kapitalističkog društva. Tijekom 60-ih i 70-ih mnogi su kubanski homoseksualci dobili otkaz, završili u zatvoru bez suđenja ili u radnim logorima. Castro sada priznaje da im je nanesena velika nepravda, ali se pravda da je tada bio zaokupljen većim stvarima, osobito prijetnjama SAD-a, te se nije stigao baviti problemom homoseksualnosti. Danas se na Kubi govori o legalizaciji istospolnih zajednica, a državno zdravstvo osiguranicima čak plaća i promjenu spola.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 25sat 02.09.2010.

    mmarek10, bez homića i još nekih društvenih skupina nas ne mogu primiti u EU !

  • mmarek10 02.09.2010.

    uzmi si ove naše, eto na poklon ih damo

Komentiraj...
Vidi sve komentare