To je to što me zanima!

Fidel prima predsjednike, a brat Raul smjenjuje čelnike

Na najnovijoj fotografiji vođa kubanske revolucije vidi se s predsjednikom Dominikanske Republike, s kojim se sastao u svojoj 'medicinskoj rezidenciji'
Vidi originalni članak

Kubanski vođa Fidel Castro pojavio se u srijedu na novoj fotografiji s predsjednikom Dominikanske Republike Leonelom Fernandezom, kojeg je dva dana ranije primio u svojoj "medicinskoj rezidenciji" u Havani, prema internetskoj stranici dominikanske vlade. Bivši kubanski predsjednik, star 82 godine, na toj je fotografiji leženo odjeven u sportsku odjeću. Castro nije viđen u javnosti od teške kirurške operacije u srpnju 2006. godine, a nakon te operacije svoje je državničke dužnosti prepustio svome bratu Raulu. Zadnja fotografija Fidela Castra objavljena je 12. veljače tijekom posjeta čileanske predsjednice Michelle Bachelet Kubi.
U isto vrijeme predsjednik Raul Castro smijenio je 10 članova vijeća ministara i postavio nove ključne ljude nakon teške godine vlasti u kojoj su porasle cijene, a državu poharala tri uragana i tako pokopala njegovo obećanje da će bolje voditi ekonomiju i poboljšati "duhovni i materijalni" život građana, piše ABC. Ovo je najveća smjena u vlasti nakon što je prije godinu dana preuzeo vlast od brata Fidela, a u proteklih nekoliko mjeseci smijenjeno je 22 ljudi na ključnim pozicijama.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare