To je to što me zanima!

Filipini: Odmetnuti vojnici traže smjenu predsjednice

Manila: Odmetnuta skupina vojnika umarširala je u financijsko središte grada i pozvala javnost da im se pridruži u svrgavanju predsjednice Arroyo
Vidi originalni članak

Vojnici tvrde da predsjednicu Gloriju Macapagal Arroyo treba svrgnuti jer je njena vladavina obilježena skandalima. Izašli su sa saslušanja na sudu na kojem se protiv njih vodi proces za pobunu 2003. godine, a potom su, nakon što su umarširali u četvrt grada zvanu Makati u pratnji desetak naoružanih stražara i pristaša, zauzeli luksuzni hotel Manila Peninsula. Načelnik policije u Manili vojnicima je poručio da obustave opsadu hotela i da se predaju do osam sati ujutro po srednjoeuropskom vremenu.
- Ljudima je dosta - poručio je senator Antonio Trillanes, jedan od vojnika kojemu se sudi za neuspjeli pokušaj pobune 2003. godine. Također je poručio da su spremni ukoliko vlada odluči protiv njih primijeniti silu. - Policiji, koja je okružila hotel, pridružile su se i vojne postrojbe - kazao je general Danilo Lim. Gostima hotela, uglavnom novinarima, vojnici su zabranili izlazak. Prema procjeni, u predvorju je zatočeno oko 200 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare