To je to što me zanima!

Filmom 'General' otvorili su 66. filmski festival u Puli

Na ovom su se festivalu prikazivali filmovi koji su obilježili povijest hrvatske kinematografije, a Pula je ugostila mnoga velika imena europskog filma i filmske zvijezde, rekla je Kolinda Grabar Kitarović
Vidi originalni članak

Film Antuna Vrdoljaka 'General' je u subotu navečer premijerno prikazan na otvaranju 66. filmskom festivala u Puli. Na otvorenju festivala je bila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

- Na ovom su se festivalu prikazivali filmovi koji su obilježili povijest hrvatske kinematografije, a Pula je ugostila mnoga velika imena europskog filma i filmske zvijezde, kako se običava reći pod ovim zvjezdanim nebom u najljepšem kinu svijeta - rekla je Grabar Kitarović. 
Osvrnula se na film 'General'. Rekla je da uz darovite redatelje i filmske djelatnike imamo i beskrajno darovite glumce kojima se ponosimo jer su svojim ostvarenjima utisnuli trajna sjećanja na filmove koji pripadaju vrhuncima hrvatske kinematografije.

- Vjerujem kako će i film „General“ biti upisan među njih. To nije priča samo o jednom zaslužnom čovjeku, generalu pobjedničke Hrvatske vojske Anti Gotovini – to je priča Domovinskog rata, ali prije svega priča hrvatske borbe za ljudsku i nacionalnu slobodu. Ta naša duga povijesna priča ima mnogo protagonista i zaslužuje još mnogo dobrih filmova - rekla je predsjednica. 

Idi na 24sata

Komentari 59

  • lotus_1 14.07.2019.

    Jel došla u pratnji kušćevića, marića .... i ekipe?

  • lotus_1 14.07.2019.

    Filmska kritičarka:)

  • Zorba 14.07.2019.

    Vrdoljaku, trecerazrednom reziseru u filmskoj provinciji kakva je Hrvatska, bilo je najisplativije da je umro poslije partizanskih filmova, (osobito "U gori raste zelen bor") jer ono sto je lagao bilo je u neku ruku i logicno i s mjerom...Ovo sto danas radi samar je Hrvatskoj sto pokazuje katastroficni "General", koji je imao samo jednu svrhu: umiti Domovinski rat, a to je uradio tako da se sam taj rat u zecalu sam sebi ruga, a lik Gotovine je lakrdija s nabacivanje nekih nesuvislih toboze mudrosti, a Gotovina strsi kao rasplodni bik u stali steriliziranih krava. O nasem uzoritom generalu inace imam visoko misljenje, ali ga je nemusti Vrdoljak osakatio na razinu velicine svojeg osobnog tijela, pa ga tako i ponizio u najboljoj namjeri da od njega napravi ikonu. Jadno, da jadnije ne moze biti. Na neki nacin osjecao sam se posramljenim u areni i drago mi je da Gotovina nije prisustvovao tom cujspazu, jer zasigurno ne bi mogao pogledati nkomu u lice osim Vrdoljakova s onim vodenim prevarantskim ocima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare