To je to što me zanima!

Fina i jeftina jela od mesa i povrća za početak godine!

U subotu, 5. siječnja potražite svoj omiljeni kulinarski tjednik Skuhatćute samo uz 24sata za dodatnih 1,99 kuna i ne propustite recepte za slastan početak godine.
Vidi originalni članak

U novom broju magazina za uživanje iskušajte jeftine recepte za slasan početak godine: od variva i pita do neodoljivih mesnih jela. Upoznajte i sva lica sarme. Sarma se tradicionalno priprema od listova kiseloga kupusa te nadjeva od mljevenog mesa i riže, no na sličan način mogu se pripremiti i druga jela. Japrak je turski naziv za list, a tako se nazivaju i sarmice umotane u listove raštike ili vinove loze. Egipatska sarma također se uvija u listove kelja i obično puni govedinom, a rjeđe heljdinom kašom ili ribom. U Turskoj, domovini sarme, ovo se jelo najčešće nadijeva mješavinom riže, luka, grožđica, pinjola te začina poput cimeta i papra. 

Dio bogate hrvatske trpeze su i ličke pole, odnosno krumpir u kori koji se prereže na polovice i peče dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. Tradicionalno se poslužuju uz slaninu i luk, a u novije doba i suhe kobasice, pršut, sir škripavac ili razne salate. No pole od krumpira možete obogatiti različitim nadjevima te ih tako učiniti još sočnijima i ukusnijima. Upotrijebite i talijanski pesto ili ih poslužite kao španjolske tapase s raznolikim nadjevima te andaluzijskih začina: šafrana, cimeta, muškatnog oraščića i sezama. A želite li zdravije varijante pola, ubacite u smjesu komadiće blanširane brokule, cvjetače, špinata ili paprika.

S talijanskog juga stižu braciole -  svečane i sočne mesne rolice za nedjelju ili blagdane. Možete ih puniti različitim sastojcima, a uobičajeni su pinjoli, peršin, sir, češnjak, blitva, šampinjoni, paprika, ricotta, vrhnje... Rolice možete pripremati i od pilećega, svinjskog ili goveđeg mesa, ali je vrlo važno da je narezano na tanke kriške i istučeno batom. 

Među brojnim receptima pronađite omiljene, iskušajte savjete i trikove te ne zaboravite poslati najdraže recepte s fotografijom. Najsretnije očekuje nagrada.  

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare