To je to što me zanima!

Finska: Uhitili menadžera zbog davanja mita u prodaji kamiona

Menadžera terete da je 2007. podmitio neke dužnosnike kako bi prodao oklopna borbena vozila. Hrvatska je od finskog proizvođača kupila vozila za 112 milijuna eura
Vidi originalni članak

Finska policija uhitila je bivšeg menadžera tvrtke Patria zbog sumnje da je pokušao podmititi neimenovane hrvatske dužnosnike. Sud u Helsinkiju odredio mu je u utorak pritvor, javlja austrijska agencija APA.

Menadžera terete da je 2007. podmitio neke dužnosnike kako bi prodao oklopna borbena vozila. Hrvatska je te godine, podsjetimo, od finskog proizvođača kupila 84 oklopnih vozila za 112 milijuna eura. Voditelj istrage Kaj-Erik Björkqvist nije želio komentirati te brojke. 

Početkom siječnja, kada je otvorena istraga, Björkqvist je izjavio za finski YLE da je složen zajednički istražiteljski tim u kojem su Austrijanci i Hrvati, a koji bi trebao istražiti davanje mita. Hrvatska policija je tada priopćila da u suradnji s USKOK-om također provode istragu vezanu uz "navodne nezakonitosti pri nabavi oklopnih vozila za potrebe MORH-a".

Uhićeni menadžer je već bio pod istragom 2008. zbog podmićivanja u prodaji oklopnih vozila Sloveniji. Slovenija je 2006. kupila 135 oklopnih vozila od Patrie za 280 milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Torento 18.01.2012.

    Kad hrvatski političar kaže da se nešto ne isplati proizvoditi u Hrvatskoj, to se čita kao: Stranci daju veću proviziju.

  • rosa110 18.01.2012.

    Korupcija u Hrvatskoj? To je nemoguće. Zar finska oklopna vozila nije kupila HDZ-e vlada, a to je garancija za "transparentan" posao.

  • Diba 18.01.2012.

    tko je sljedeći u Remetincu.?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare