To je to što me zanima!

Fond za pomorstvo i ribarstvo moći će koristiti hrvatski ribari

Kroz najnoviju ribarsku politiku stvorio se Fond za pomorstvo i ribarstvo koji će moći koristiti i Hrvati. Iz Fonda bi se povukli novci za obeštećenje ribara, kaže T. Picula
Vidi originalni članak

Dvanaestero ribara s Ugljana, Pašmana i Dugog otoka u četvrtak su prisustvovali sjednici Odbora za ribarstvo u Europskom parlamentu. Iz prve ruke vidjeli su kako se donose odluke koje se njih tiču.

Upravo se po Odborima vodi prava bitka i donose odluke, a kasnije ih Parlament samo usvaja. Iz rasprave se čulo da se i do 80 posto ribe previše izlovljava u Europi. Zato se uvode obavezni lovostaji kako bi se riba oporavila. Kroz najnoviju ribarsku politiku stvorio se Fond za pomorstvo i ribarstvo koji će moći koristiti i Hrvati.

- S obzirom na to da moramo dio ribarske flote smanjiti, iz Fonda bi se mogli povući novci za obeštećenje ribara. Dio novca i za obnovu ribarske flote. Hrvatska mora donijeti potprograme kako bi te novce zaista povukli na našu obalu - rekao Tonino Picula, koji je i pozvao ribare na radni sastanak. Na njemu su se upoznali kako mogu sa svojim problemima doprijeti do EU.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 17.10.2014.

    shodno pravima i uputstvima zakona najbolje bi bilo udaljavanje riba i rakova do daljnjeg dok se vrše pripreme za polariziranje novonastale situacije sukladno matrici za izron morskih bića

  • 17.10.2014.

    Oslobodite se predrasuda da su nam Talijani izlovili naš dio Jadrana. Tu i tamo su se neki zaletili, ali nisu nam ga oni izlovili. SAMIO smo ga izlovili, današnji ribari, a pogotovo njihovi očevi i djedovi, koji su se sami hvalili kako love "na kvintale i na vagone". Nazovimo stvari svojim imenom, nemojmo stalno tražiti krivce u drugome. Ovi su jako dobro živjeli od ribolova, gradili kuće i kupovali bijesne aute, danas više ne mogu toliko puno, ali uvijek se nađe za pokoji kat podići i dicu na skule poslati, zar ne, budimo pošteni!

  • user_140683 16.10.2014.

    U evropi se previše izlovljava, a kod nas premalo pa ipak nas meću u isti koš i žele nam uništiti i to malo ribarske flote koju imamo pa ćemo u buduće jesti kinesku sardelu i korejsku lignju. Dobar tek!

Komentiraj...
Vidi sve komentare