To je to što me zanima!

Forbesova lista: Merkel i dalje najmoćnija žena na svijetu

Na Forbesovu listu 100 najmoćnijih žena je ove godine ušlo 19 novih imena, među kojima američka pjevačica Taylor Swift, koja je s 25 godina najmlađa na popisu
Vidi originalni članak

Njemačka kancelarka Angela Merkel je najmoćnija žena na svijetu po izboru magazina Forbes. Merkel tu poziciju drži već pet godina zaredom.

- Merkel je u prosincu 2014. osvojila treći četverogodišnji mandat na čelu najdinamičnije zemlje Europe -  pojašnjava Forbes i naglašava da je ona pobijedila nacionalnu recesiju tijekom svjetske gospodarske krize, a sada je u središtu napora pomoći Grčkoj da pokrene svoje gospodarstvo.

U sljedećoj godini jedino je može ugroziti Hillary Clinton koja je zauzela drugo mjesto, dok je prošle godine bila na šestom mjestu.

Treće mjesto zauzela je Melinda Gates,  a četvrto predsjednica Središnje banke Sjedinjenih Država Janet Yellen. Na petom mjestu je Mary Barra, generalna direktorica General Motorsa, direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde je s 5. prešla na 6. mjesto, a brazilska predsjednica Dilma Rousseff je 7.

Sheryl Sandberg je na 8. mjestu, Susan Wojcicki na 9. mjestu, a  na 10. mjestu je prva dama Sjedinjenih Država, Michelle Obama.

Na popis je ove godine ušlo 19 novih imena, među kojima američka pjevačica Taylor Swift, koja je s 25 godina najmlađa na tom popisu.

Na popisu 100 najutjecajnijih žena se nalazi osam čelnica država i 15 milijarderki.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • nnina7 27.05.2015.

    marioneta.

  • _Bono_ 27.05.2015.

    Merkelica je zaista moćna žena. Naravno joj pomaže da kancelarka jedne njemačke, ali osječaj za političku igru i taktiku ima, također ima svoj stav i bori se za njega. Zna si nači dobre partnere, bez kojih u današnjem doba ništa nefunkcionira u svijetu i zna stati onima na nogu, kojima je tu i tamo potrebno (englezima, grcima, itd...). Zna kritizirati, dali Israel radi Palestine, Rusiju, Grčku itd... a sa druge strane im nudi dialog, razgovor i pokazuje želju kompromisa.... Sve u svemu, žena je politički gledano stroj :) , ostalo nekomentiram :)) Sretni bi bili, imamo takovog playmakera.... Ima i Kolinda još vremena da se dokaže, možda ne odma na svijetskoj razini, nek krene prvo sa uspješnom politikom kod susjednih država...

  • badr hari 27.05.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare