To je to što me zanima!

FOTO Cijene nekretnina rastu, a stanovi zjape prazni: 'Takvih je u Zagrebu gotovo 50 tisuća'

Nedavno je objavljena analizu prema kojoj samo u Zagrebu postoji gotovo 50 tisuća praznih stanova, ukupne vrijednosti veće od sedam milijardi kuna.
Vidi originalni članak

Rekordni rast cijena nekretnina u Hrvatskoj je otvorio brojne teme za raspravu. Porezni sustav Hrvatske koji se bazira na oporezivanju potrošnje i proizvodnje, a gotovo ignorira oporezivanje imovine i nekretnina, subvencije APN-a koje dokazano povećavaju cijene. Tema je i broj praznih stanova koji postoje u Hrvatskoj, posebno u velikim gradovima.

Nedavno je objavljena analizu prema kojoj samo u Zagrebu postoji gotovo 50 tisuća praznih stanova, ukupne vrijednosti veće od sedam milijardi kuna. U novoj zgradi u novozagrebačkom naselju Trnsko prošlog tjedna tek koje svjetlo je upaljeno u nekim od stanova, a u zgradi ima više od sto stanova kupljenih i rasprodanih u rekordnom roku naravno po visokim cijenama koje su trenutno na tržištu.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • tessa5566 17.10.2023.

    Gradite koliko hocete ali dajte onda zakon da uz sve te zgrade i nova naselja se MORA izgraditi i vrtic!!

  • Otrovni Jezik 17.10.2023.

    Pod hitno treba nešto smisliti kako to ljudima oduzeti ili još naplatiti.

  • Jopazg 17.10.2023.

    Svaka EU zemlja ima pirez na drugu i svaku slijedecu nekretninu tako da te prisile da bude u opticaju,odnosno u najmu ili prodaji. Kod nas toga nema pa ljudi jednostavno investiraju u nekretninu. Drzi vrijednost a nema davanja. Ne vjerujem da ce dugo trajati takva situacija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare