To je to što me zanima!

FOTO Jadranski baby boom: Mladi dupini kod Lošinja i Visa

U posljednje vrijeme je moguće sve češće vidjeti prizore 'beba' dupina, a ovoga puta su čak četiri mladunca uočena na Visu te dva na Lošinju, navode iz Instituta Plavi svijet
Vidi originalni članak

Sezona razmnožavanja dobrih dupina je počela, a prošli je tjedan uočeno čak šest novorođenih u ovoj godini, od čega njih četvero kod otoka Visa i dva kod Lošinja.

Mladunci su bili u skupini od više od 30-ak dupina u blizini rta Stončica pri čemu su skupinu uglavnom činile ženke sa starijim mladuncima ali i četiri novorođena mladunca.

Kod Oliba smo vidjeli Elsu i njenog svega nekoliko dana starog mladunca. Drugi lošinjski novorođeni mladunac je najnoviji potomak ženke Spy, viđen s mamom i drugim dupinima ispred Velog Lošinja. Posljednji put Spy je imala mladunca prije čak deset godina, davne 2013. godine, a njenog potomka Frostyja često srećemo ispred Lošinja, objavio je Blue World Institute na svojoj Facebook stranici.

Period trudnoće kod dobrih dupina traje cijelu jednu godinu, odnosno 12 mjeseci, a u Jadranskom moru se dupini kote tijekom toplih mjeseci, uglavnom od svibnja do rujna, a mladunci s majkom ostaju narednih tri do pet godina.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • serendipity99 26.06.2023.

    Baš lijepo

Komentiraj...
Vidi sve komentare