To je to što me zanima!

FOTO Milanović na proslavi 20 godina Slovenije u EU: Uz njega je blistala i supruga Sanja

Osim Milanovića, slovenska predsjednica Nataša Pirc Musar okupila je u Brdu kod Kranja kolege iz Austrije, Italije i Mađarske...
Vidi originalni članak

Predsjednici Sloveniji susjednih zemalja, među kojima je bio i Zoran Milanović, okupili su se danas u Brdu kod Kranja kako bi obilježili dvadesetu godišnjicu slovenskog članstva u Europskoj uniji. S Milanovićem je bila i supruga Sanja Musić Milanović. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

FELJTON: POSTIZBORNA TRGOVINA Ključ pobjede: Skupio je jedva 305 glasova, ali je Sanaderu pomogao da sastavi svoju Vladu

Osim Milanovića, slovenska predsjednica Nataša Pirc Musar okupila je u Brdu kod Kranja kolege iz Austrije, Italije i Mađarske - Alexandera Van der Bellena, Sergia Mattarellu i Tamasa Sulyokoa. Svih pet država članice su Europske unije.

Slovenija je, nakon prethodno većinske potvrde građana na referendumu, u Uniju ušla u takozvanom velikom prasku 1. svibnja 2004. zajedno s Mađarskom, Ciprom, Češkom, Estonijom, Latvijom, Litvom, Maltom, Poljskom i Slovačkom.

Italija joj je jedna od osnivačica, Austrija će iduće godine slaviti tridesetu godišnjicu članstva, a Hrvatska, kao najmlađa članica, lani je obilježila deset godina članstva. 

Sastanak u Brdu kod Kranja ujedno je prva vanjskopolitička aktivnost predsjednika Milanovića nakon parlamentarnih izbora u Hrvatskoj.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • PeroZagreb2023 23.04.2024.

    Nije to nikakav službeni posjet nego jedno neformalno kratko druženje koje je ustanovljeno prije više godina. Svima se podiže stomak od Milanovića!

  • Rošavi kokainko 22.04.2024.

    Iana...ma zamolio ih Plenković da ga pozovu!😂

  • Rošavi kokainko 22.04.2024.

    Blistala?!U kom smislu?!Bože mili svašta i od vas!Jel to ona što kruh reže na tanke šnjit?Ili ona što urgira za sina za peticu da jadan dobije stipendiju!🤮

Komentiraj...
Vidi sve komentare