To je to što me zanima!

FOTO Mostu u Omišu nedostaje još samo nekoliko centimetara

Most iznad kanjona Cetine postao je atrakcija zbog nejednake duljine svojih krakova u procesu izgradnje, koji su se nedavno izjednačili te se spajanje očekuje uskoro
Vidi originalni članak

Spektakularni most iznad kanjona Cetine kod Omiša još je jedan korak bliži dovršetku izgradnje. Nakon što su se neki dan izjednačili krakovi, zbog čije je nejednakosti izgradnja istog toliko atraktivna, preostalo je još 'samo' ga spojiti.

Riječ je o dionici Omiške obilaznice čija je ukupna procijenjena vrijednost izgradnje 358 milijuna eura, a most u bi trebao riješiti problem kilometarskih kolona koje se svakog ljeta stvaraju u Omišu duž magistrale od Splita do Omiša.

Različitu visinu inženjeri su objasnili još prošlog mjeseca, kad je isprva i bilo planirano spajanje, koje se tek nakratko odužilo.

SPAJANJE USKORO? FOTO Hoće li se 'sljubiti' prije Valentinova? Most kod Omiša na istoj visini, spoj je sve bliži

- Kolegama sam još prije godinu dana govorio da će ljudi, kad vide faze gradnje mosta, misliti da smo nešto krivo izračunali. I to se i dogodilo. Naime, prilikom predzadnjeg naguravanja konstrukcije jedna strana mosta ostala je ispod druge i svi su odmah pomislili da smo nešto promašili - kaže Tomislav Cvetko (59), diplomirani inženjer građevinarstva, glavni inženjer na izgradnji mosta Cetina u Omišu.

To je patent talijanske tvrtke Maeg costruzioni s.p.a, a radi se o tome da se konstrukcija promjenjivog poprečnog presjeka potiskuje iz jednog i iz drugog tunela prema sredini, pojasnio je dipl. ing. Cvetko ne skrivajući oduševljenje zbog rada na zasigurno jednom od najambicijoznijih projekata u Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Zagorski tutlek 12.02.2023.

    Ja ipak ne vjerujem dok ne vidim završetak spajanja. Nisam stručnjak al po fotografijama se čini da im je pas pojeo mjeru.

  • OgledaloOgledalce 10.02.2023.

    Ovaj inzinjer cvetko je bas pokazao svoju NE-Stručnost..di je kupio diplomu

  • revoltiranstoposto 10.02.2023.

    Most je atrakcija zbog nejednake duljine svojih krakova u procesu izgradnje. Nek mi to novinar razjasni što je u tome atrakcija, pogotovo u izgradnji?

Komentiraj...
Vidi sve komentare