To je to što me zanima!

FOTO Obrovačko žutilo: 'Da nisu Del i Rodney obojili ovu zgradu'

Na ovim zgrada provodi se sveobuhvatna energetska obnova odnosno hidro i termoizolacija krova, kompletna zamjena vanjske stolarije i termoizolacija vanjske ovojnice zgrada
Vidi originalni članak

Dosad je bilo samo sivilo. Radi se o energetskoj obnovi fasada, mijenjali su se krovovi i stolarija, a dosad su obnovljene tri zgrade. U planu je još sedam, a mi smo se čak konzultirali oko boja s jednim likovnim umjetnikom, komentirao je Stanko Mijić dogradonačelnik Obrovca, energetsku obnovu zgrada, ali i zanimljiv odabir fasade na jednoj zgradi - kričavo žutu. 

Naime, riječ je o obnovi tri do sada derutne zgrade s dotrajalim fasadama na adresama Obala kralja Petra Krešimira, Put Gračaca i Prilaz knezova Kurjakovića, s ukupno 124 stana, ukupne vrijednosti 2,1 miijuna eura. Na ovim zgrada provodi se sveobuhvatna energetska obnova odnosno hidro i termoizolacija krova, kompletna zamjena vanjske stolarije i termoizolacija vanjske ovojnice zgrada.

A jedna, koju su obojili u žutu, izazvala je najviše reakcija. 

- Da je bilo u Riminiju, svi bi bili oduševljeni. To je tek početak neće sve biti žute boje, ali kad se sve napravi mislim da će čak biti i dobro. U originalu zgrada nije bila žuta, ali, nitko ni ne zna kako je bila loša. Konzultiralo se i likovnog umjetnika, pričekajmo kraj, pa ćemo vidjeti - rekao je Ivan Matić, MOST-ov vijećnih u Obrovcu. 

Komentari nisu nedostajali niti na društvenim mrežama. 

"Kao u crtanom filmu, Bolek i Lolek", "Pri ulazu u Obrovac da se dijele one naočale za zavarivanje", komentari su na boju. Neki korisnici društvenih mreža su komentirali kako ih sve podsjeća na epizodu Mućki u kojoj su Del i Rodney prebojali kuhinju flourescentnom bojom za prometne znakove.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • area 62 20.11.2023.

    Mogli su dobiti isti tonalitet i sa svježim jajima 🤔

  • Springflowers 20.11.2023.

    Neukus, obični i već vidjeno...Ljubičaste, zelene, plave i raznih boja fasade...

  • Rara Avis_1 20.11.2023.

    Žuto privlači razne insekte, bojim se da će im biti "veselo" u proljeće i ljeto..:/

Komentiraj...
Vidi sve komentare