To je to što me zanima!

FOTO Potres sravnio crkvu na Kreti: 'Opet ćemo je izgraditi'

Crkvu s kraja 19. stoljeća na Kreti je današnji potres potpuno uništio. Srećom, nije bilo žrtava. Predsjednica mjesne zajednice izjavila je kako se nadaju da će obnoviti kapelicu
Vidi originalni članak

Potres jačine 6,3 Rihtera pogodio je u utorak Kretu. Tu  jačinu potresa nije uspjela izdržati ni Agios Nikolaos, jedina crkva u Xerokamposu u Sitiji, koja je tu stajala od 1895. godine. 

- Nadamo se da ćemo je obnoviti - rekla je Aleksandra Papathanasaki, predsjednica mjesne zajednice i pojašnjava koliko je zapravo velika važnost ove crkve za zajednicu i sumještane.

- Bilo je mnogo, ne samo domaćih, već i ljudi iz inozemstva koji su odabrali baš ovaj hram za obavljanje sakramenata poput vjenčanja i krštenja - dodala je.

POTRES U GRČKOJ VIDEO Pogledajte kako trese 6.3

Upravo tu crkvu mnoge zvijezde su odabrale za mjesto gdje žele obnavljati svoje sakramente. Cretalive tako prenosi i da je u srpnju u ovoj crkvici bila slavna glumica Demi Moore koja je bila kuma na krštenju. 

Kako je rekla jedna sugovornica za Cretalive popunjenost smještaja u Xerokamposu i u Zakrosu je maksimalna, a na svu sreću grčki mediji javljaju kako nije bilo žrtava. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • x00x 12.10.2021.

    Bog nešto poručuje..

  • tico123 12.10.2021.

    bitne su crkve a narod neka živi u  kontejnerima  i šatorima

  • dalijan 12.10.2021.

    Pa poravnat zemljište i napravit benzinsku 😯

Komentiraj...
Vidi sve komentare