To je to što me zanima!

FOTO Vatrogasci na hodočašću na Mariji Bistrici, podršku dali Tomo Medved i Slavko Lozančić

Na 22. tradicionalno hodočašće vatrogasaca stigli su vatrogasci iz svih dijelova Hrvatske.
Vidi originalni članak

U Mariji Bistrici, svetištu Majke Bistričke održava se 22. tradicionalno hodočašće vatrogasaca koji stižu iz svih dijelova Hrvatske.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hodočasnici su se postrojili, a nakon je uslijedio svečani mimohod prema crkvi na otvorenom. Pratio ih je vatrogasni puhački orkestar, državna i vatrogasna himna, a na početku mise i križnog puta vatrogasci su održali pozdravni govor. 

Na 22. hodošašću vatrogasaca bili su i izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar branitelja Tomo Medved, savjetnik predsjednika Republike Dragan Lozančić, izaslanik predsjednika  Hrvatskog sabora, zastupnik Siniša Jenkač te Josip Bukvić, izaslanik ministra unutarnjih poslova.

Potpredsjednik Vlade Medved je naglasio nemjerljiv doprinos vatrogasaca u domovini, a tome svjedočimo svakodnevno.

„Naravno da su nam živa sjećanja na vašu požrtvovnost u gašenju velikih šumskih požara, ali još su svježija na vaš doprinos za vrijeme zadnjih potresa i trajanja pandemije“, rekao je ministar Medved.

 

Vladi Republike Hrvatske zahvalio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

„Novih 450 vozila došlo je u sustav vatrogastva i sigurno da je to poboljšalo operativnu spremnost i mobilnost hrvatskih vatrogasaca“, kazao je Tucaković.

Misu je predvodio vojni ordinarij Jure Bogdan.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • John Doe Jr. 07.06.2021.

    a gdje podrška plenkovića, jandrokovića i pupovca?

  • zagorska puntarica opet 06.06.2021.

    Bravo. A kaj Tomo Medved veli na zahtjev D. Jeckov u kojem na HTV-u traži dnevnik na srpskom i srpsku redakciju? I kaj na to veli njegov šef?

Komentiraj...
Vidi sve komentare