To je to što me zanima!

Franak na najnižoj razini u dva tjedna, prema euru pao 3 posto

Tečaj eura jutros je skočio na 1,1440 franaka, najvišu razinu u dva tjedna. Franak je pak oslabio i prema američkoj valuti pa je cijena dolara porasla za 2,7 posto
Vidi originalni članak

Tečaj švicarskog franka je jutros potonuo na valutnim tržištima za više od tri posto prema euru i to zato što je Švicarska središnja banka (SNB) odlučila koristiti sva sredstva kako bi spriječila jačanje franka, piše SonntagsZeitung. Čak je spremna, privremeno vezati tečaj franka za euro. 

Tečaj eura je jutros skočio na 1,1440 franaka, najvišu razinu u dva tjedna. Franak je pak oslabio i prema američkoj valuti pa je cijena dolara porasla za 2,7 posto, na 0,7988 franaka. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • BlackRaven 15.08.2011.

    Nema šanse, kad bude 1:1 onda počinje rasprodaja....Ono, kako uništiti Eu ekonomiju trik...Kinezi su prije mjesec dana osnovali novu banku sa 1000 milijardi dolara - za investicije.. Kao.. Kaže njihov ministar financija da imaju "previše strane valute u svojim bankama, pa moraju nešto i potrošiti""...samo čekam šta će velki medo reć na sve ovo, kad se pukovnik vrati sa dače..

  • toyota 15.08.2011.

    neka se zabrane sve valute za dizanje kredita u bankana osim u kunama jer ipak živimo u Hrvatskoj , a ljudima koji imaju kredite u chf pretvore u kune o trošku banke koja su ionako zaradili besramno previše. ali po tečaju kada su podigli kredite.

  • BlackRaven 15.08.2011.

    Ali, ovo još niti izbliza nije gotovo, sad su umjetnim mjerama kao spuistili tečaj.. Ono, bacili su kost/bananu svima, i misle da će se to zaboraviti za dan dva..Ali neće, nažalost to tako ne funkcionira.. Poslušajte si pozorno šta je rekao kineski ministar financija, to vas mora uplašiti do kraja...CHF će biti 1:1 za euro - a onda počinje opći potop...Sami švicarci ovo nemogu više gledati jer to uništava njihov izvoz , ali netko nepoznat kupuje CHF na vagone, bez obzira na cijenu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare