To je to što me zanima!

Francuska će dostaviti oružje iračkim vlastima kroz par sati

Hollande je dostavu oružja dogovorio s kurdskim vlastima u Bagdadu kako bi im pomogli u borbi protiv džihadista. U sukobima je tisuće ljudi protjerano u pustinju
Vidi originalni članak

Francuski predsjednik François Hollande je objavio da će opskrbiti oružjem kurdske snage u Bagdadu u idućih par sati. Hollandov ured objavio je da je dostava oružja dogovorena s vlastima u Bagdadu. Kurdi se u Iraku bore protiv radikalnih Sunita koji se nazivaju Islamska država (IS). Odluka francuske vlade o isporuci oružja došla je nakon što su SAD provele niz zračnih udara na džihadiste u sjevernom Iraku, prenosi 24 France. 

Radikalni militanti poznati po okrutnosti su svojim napadima protjerali stanovništvo Iraka u pustinju gdje im SAD trenutno dobavlja humanitarnu pomoć. Među izbjeglicama nalaze se pripadnici kršćanskih, jazidskih, turkmenskih i šabaskih manjina.


Idi na 24sata

Komentari 45

  • Hrvatska89 15.08.2014.

    a sta nece da iznajmi im svoje vijnike pa da to vise rijese ko u afganistanu amerim sto je iznajmljivao

  • Vlad 15.08.2014.

    Izgleda da će Kurdi nakon stoljetne borbe dobiti svoju državu a ostatak Iraka podjeliti na još dvije države: Sunitsku i Šiitsku.

  • MarkoModlic_1 14.08.2014.

    otiđi u svoju državu pa pogledaj djelo amerikanaca. znam da neživiš tamo nego tu kod nas. prije su mi izbisali komentar dok sam napisao da prođem po ulici na kosovu,na kraju ulice bi bio gol i bos..možda i ubijen. imam PUNO prijatelja sa Kosova,pravih ljudi,pravi prijatelji, i svi vele da je kaos na Kosovu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare