To je to što me zanima!

Učitelj, njegovo dvoje djece i učenica (8) ubijeni u pucnjavi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Policija je utvrdila kako je u napadu pred školom u Toulouseu korišteno isto oružje kojim su prošlog tjedna ubijena tri vojnika. Motiv oba napada još nije poznat
Vidi originalni članak

U pucnjavi ispred židovske škole u francuskom Toulouseu poginulo je četvero ljudi, troje djece i jedan učitelj, javlja Le Monde. U ponedjeljak ujutro u vrijeme kada su roditelji dovodili djecu na nastavu nepoznati je muškarac s kacigom na glavi došao do škole 'Ozar Hatora' na crnom skuteru i počeo pucati prema grupi od 4-5 ljudi. Nakon pucnjave napadač je pobjegao, rekla je policija. 

Ubijen je vjeroučitelj star 30 godina, njegova dva sina Arjeh i Gavriel od 6 i tri godine, te djevojčica Miriam Monsonego (8) koja je ravnateljeva kći. Ubijeni muškarac je bio Jonathan Sandler, profesor religije porijeklom iz Jeruzalema te je imao francusko i izraelsko državljanstvo, rekao je jdan njegov rođak, javlja ABCnews. On je prošlog rujna otišao iz Izraela u Francusku gdje je dvije godine trebao podučavati. 

U pucnjavi je teško ozlijeđen mladić (17). Ozlijeđeno je još četvero ljudi, ali se ne zna težina njihovih ozljeda. 

Francuski ministar unutarnjih poslova Claude Gueant prekinuo je posjet sjeveroistočnoj Francuskoj i uputio se u Toulouse, kao i predsjednik Nicolas Sarkozy.

- Ovo je nevjerojatna tragedija - komentirao je Sarkozy.

Nakon pucnjave pojačane su mjere sigurnosti u svim židovskim školama u zemlji.

Policija je nakon forenzičke obrade izvijestila kako su utvrdili da je u napadu pred školom korišteno isto oružje kojim su prošlog tjedna ubijena tri vojnika. Motiv oba napada još nije poznat, javlja CBS.

- Ovo je srednjovjekovni gradić uskih ulica pa je vozaču skutera lako pobjeći policiji – objasnio je izvjestitelj Chris Bockman za France24. Bockman, koji je upoznat s područjem i napadima koji su se u njemu odvili u posljednjih tjedan dana, smatra da je riječ o rasistički motiviranim napadima i ubojstvima jer su svi vojnici koji su prošlog tjedna napadnuti bili pripadnici etničkih manjin porijekom sa sjevera afričkog kontinenta i Kariba.

- Onaj tko je izabrao ovu školu učinio je to s namjerom da ubije Židove. Ovo je zločin iz mržnje. Navikli smo na manje napade, ali tragedija ovakvih razmjera nije se dogodila u posljednjih desetak godina – izjavio je Gil Taieb, potpredsjednik CRIF-a, francuskog židovskog udruženja, za The Jerusalem Post.

Glasnogovornik izraelskog ministra vanjskih poslova Yigal Palmor za CNN je kazao kako vjeruju da će francuske vlasti rasvjetliti slučaj i odgovorne privesti pravdi.

Idi na 24sata

Komentari 110

  • MiroslavGerbec 19.03.2012.

    svijet je po pizdio,ljudi čuvajte našu djecu,oni su naše blago.............. ma mislim da svemu dolazi kraj,ili ne , dolaze bolja vremena ,ali u biti ovo je jaaaaakkoo žalosnoa.

  • boooooooooo 19.03.2012.

    ova Europa je teško bolesno društvo postalo, još koju godinu pa ce i kod nas biti tako kada ce svaka budala moci doci tu

  • boooooooooo 19.03.2012.

    opet se krenulo na židove kao i u 2 svijetskom ratu

Komentiraj...
Vidi sve komentare