To je to što me zanima!

'Zemlje eurozone morat će ograničiti deficit proračuna'

Francuska i Njemačka će predložiti europskim partnerima osnivanje zajedničke ekonomske uprave eurozone te uvođenje poreza na financijske transakcije
Vidi originalni članak

Francuska i Njemačka će predložiti europskim partnerima osnivanje zajedničke ekonomske uprave eurozone te uvođenje poreza na financijske transakcije, izjavili su u utorak nakon sastanka u Parizu njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, javlja BBC. Na čelu ekonomske uprave trebao bi prema njihovom prijedlogu biti predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy. Merkel i Sarkozy, koji su se u utorak i zakleli da će sačuvati euro, su rekli i kako će članicama eurozone predložiti da usvoje pravilo o uravnoteženim javnim financijama. To će morati dokazati tako da će u svoje ustave do ljeta iduće godine ugraditi odredbu koja će ih obvezati da ograniče deficit. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ribić2 17.08.2011.

    Znači li to da su političari tih zemalja napravili megalomanske proračune ne uzimajući u obzir stvarna stanja u privredama istih. Ili bi ipak trebalo da ovaj teret neimaštine ponesu i prebogati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare