To je to što me zanima!

Francuska vlada Hollandeu i sebi snizila plaće za 30 posto

Plaća francuskog predsjednika Hollandea i premijera iznosit će 14.910 eura dok će mjesečna naknada ministara biti 9.940 eura umjesto dosadašnjih 14.200 eura
Vidi originalni članak

Nova socijalistička vlada u Francuskoj kao prvi korak danas je potpisala sporazum kojim su sami sebi snizili plaće za 30 posto i to ne samo za svoja 34 ministra već i za predsjednika. Iz vlade su tako poručili kako se snižavanjem plaća želi dati primjer koliko je vlada spremna suočiti se s ekonomskim i gospodarskim problemima u kojima se našla Francuska, piše vecernji.hr.

Plaća francuskog predsjednika Francoisa Hollandea i premijera Jean-Marc Ayrault iznositi će tako 14.910 eura dok će mjesečna naknada ministara biti 9.940 eura umjesto dosadašnjih 14.200. Ovim potezom nagađaju mediji nova vlada želi se udaljiti od politike Nicolasa Sarkozyja kojemu je u mandatu plaća porasla nevjerojatnih 170 posto te je iznosila 21.300 eura.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • burazdanny 18.05.2012.

    citam ovdje....bilo bi lijepo kad bi nasa vlada...........(samo jedna rijec) ZABORAVITE.........

  • fijuman 17.05.2012.

    Zato naša bajna vlada i sabor žele ionako slabo plaćenim javnim službama ukinuti još neka prava iz plaća od kojih jedva preživljavaju od mjeseca do mjesec ali tom prilikom svoje enormno velike plaće i povlastice u ovih 5 mjeseca na vlasti nisu niti neće dirati, a stalno se pozivaju na EU i na njene pravne stečevine, moral i savjest ali je očito nemaju.

  • zagi28 17.05.2012.

    Naši ne moraju smanjiti plaće ni sebi, ni saborskim zastupnicima i to iz dva razloga. Prvo, oni su tu došli da spase nas i drugo, kaj ta Francuska sirotinja sebi umišlja? Tko su oni da se mi u njih ugledamo? Koliko su dužni? Bokci, bi rekel Šuker, pa nitko im kredita neda jer nema povjerenja u njih, a mi dobimo lovu kad hoćemo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare