To je to što me zanima!

Francuski premijer je dobio mandat za sastavljanje vlade

Sukladno običaju, premijer je "podnio ostavku svoje vlade" predsjedniku koji ju je "prihvatio", nakon čega ga je ponovo imenovao i zadužio za sastavljanje novog tima
Vidi originalni članak

Dan nakon parlamentarnih izbora u Francuskoj predsjednik Emmanuel Macron je potvrdio premijera Edouarda Philippea na dužnosti i povjerio mu mandat za sastavljanje nove vlade koje mora završiti u srijedu navečer, priopćeno je iz predsjednikova ureda. 

Sukladno običaju, premijer je "podnio ostavku svoje vlade" predsjedniku koji ju je "prihvatio", nakon čega ga je ponovo imenovao i zadužio za sastavljanje novog tima, dodaje se iz istog izvora.

Preustroj bi trebao biti ograničenih razmjera, rekao je u ponedjeljak dopodne glasnogovornik vlade Christophe Castaner.

U vladi neće sudjelovati ministar za teritorijalno jedinstvo Richard Ferrand koji je u ponedjeljak navečer na Macronov zahtjev pristao otići iz vlade kako bi se kandidirao za predsjednika kluba predsjednikove stranke Republika u pokretu u Narodnoj skupštini.

Protiv Ferranda, koji je blizak predsjedniku države, francusko pravosuđe vodi predistragu u slučaju u vezi s nekretninama.

Unatoč rekordno niskoj izlaznosti, predsjednik Macron je na parlamentarnim izborima u nedjelju osvojio nadmoćnu većinu i tako dobio odriješene ruke za provedbu svojih reforma.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare