To je to što me zanima!

Francuzi već u prvoj fazi žele Pleso za pet milijuna putnika

Nova Vlada ima 90 dana da razmisli o ponudi, a ako prihvati francuskom ZAIC-u ostaje 180 dana za zaključivanje financijske ponude. Terminal bi bio gotov 2015.
Vidi originalni članak

Francuski ponuđač, koji je jedini poslao konačnu ponudu za koncesiju nad Zračnom lukom Zagreb, već u prvoj fazi izgradio terminal koji može primiti do pet milijuna putnika, piše Jutarnji list. Prema neslužbenim procjenama ponuda je izuzetno povoljna. Francuzi, odnosno tvrtke Aerport de Paris i Bouygues okupljene u konzorcij nazvan Zagreb Airport International Company (ZAIC), navode kako od Plesa žele napraviti regionalno čvorište. Nova Vlada ima 90 dana da  razmisli o ponudi, a ako prihvati francuskom konzorciju ZAIC-u ostaje 180 dana za zaključivanje financijske ponude. Novi terminal Zračne luke Zagreb bio bi gotov 2015. godine.   

>>> Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 10

  • pleter111 01.01.2012.

    e moj ilirac ,,,ljudima se neče ponovo u nekakvu federaciju imali smo je i u krvi iz nje izašli ,,,pa zašto bi sada u 4 rajh ulazili ,,nije teško uči ali zar opet u krvi da izlazimo ,,,nebi ja tamo hvala lijepa svaka čast svima ali ono što je naše neka i ostane naše a,,,a ko želi i sada može u eu ako ima para ,a ako nemaš nečeš ih ni sa eu dobiti čak naprotiv razmisli malo o tome ,,,

  • gogson00 29.12.2011.

    Jedino povoljno u ovoj priči, biti će cijena za koju će ga prodati Francuzima...

  • Ilirac 29.12.2011.

    Svim onim euroskepticima sto govore protiv EU i stranih ulaganja rekao bih nek vam aerodrom napravi građevinska firma Ljube Česića Rojsa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare