To je to što me zanima!

Frane: Možda me ljubav odvede u Split ili Zagreb

Inžinjer elektroenergetike Frane Lučić nakon svečane promocije na splitskom FESB-u želi nastaviti školovanje i tek onda će tražiti posao
Vidi originalni članak

Kornatski heroj Frane Lučić, koji je u tragediji 30. kolovoza 2007. godine na Kornatu izgubio prijatelje i zdravlje, svakim danom svjedoči hrabrost, vedrinu i volju za životom. Nakon svečane dodjele diplome na splitskom FESB-u, gdje je u subotu promoviran u zvanje inženjera elektroenergetike po starom programu, Frane vrijeme provodi u kupanju i druženju s prijateljima. Odmara se, ali ne zadugo. Najavljuje kako će već na jesen polagati razliku ispita kako bi na istom fakultetu mogao upisati nastavak školovanja po Bologni i na koncu steći i titulu magistra.

- Čeka me još jedna operacija, a vrijeme rehabilitacije opet ću kratiti čitanjem i učenjem. Planova i želja je puno, ali ne bih se volio razmetati. Učitiću i težiti najboljem, a bit će što Bog da - kaže Frane kojeg smo zatekli dok je u kafiću 'Crni' u Tisnom nakon nezaobilazne nedjeljne mise s prijateljima ispijao kavu.
Promociju, kaže, nije posebno proslavio. Tek je s kolegama s fakulteta otišao na jedno piće, a u svom Tisnom nije radio posebnu proslavu, jer njemu i njegovim prijateljima, kaže, nije potreban formalni razlog ni povod za slavlje. Za zaposlenje još uvijek nema konkretnih planova. Siguran je samo da želi raditi u struci, po mogućnosti u Šibeniku i bližoj okolici, jer ne bi želio napuštati svoje voljeno Tisno.
- Želje su jedno, a stvarnost drugo. Za sada su se sa željama da pomognu u zaposlenju javili Ericson - Nikola Tesla iz Zagreba, a iz Šibenika NCP - Nautički centar Prgin, ali to još nisu konkretne ponude s konkretnim radnim mjestom. Srce mi je u rodnom Tisnom i tu bih volio živjeti i raditi, ali nikad se ne zna. Možda me posao ili ljubav odvedu u Split, Zagreb ili čak negdje dalje - rekao je Frane.
Idi na 24sata

Komentari 11

  • fermina 13.06.2010.

    hvala bogu da je preživio! ali da bi bio heroj, mora progovoriti. ovako je samo sretnik.

  • aquafun 13.06.2010.

    plaćen je da šuti!!

  • prepametna 13.06.2010.

    meni je žao momka, ali svejedno bilo bi od njega fer da kaže ako ima šta reć,a vjerujem da ima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare