To je to što me zanima!

Frano (18) je izboden pred očima svoga mlađeg brata

Aleksandar K. (23) slavio je prijateljev rođendan. Navodno ih je napalo društvo Frane Despića. U “obrani” ga je ubio i sam se jučer prijavio policiji
Vidi originalni članak

Željko F. u subotu navečer je s 10-15 prijatelja u parku Ribnjak u Zagrebu slavio 20. rođendan. U društvu je bio i Aleksandar K. (23). Kako su ispričali policiji, oko ponoći slavlje je prekinulo 10-ak mladića s Laništa, koje je predvodio Frano Despić (18). Prišli su i tražili alkohol. Slavljenici su to odbili, nakon čega su dečki s Laništa navodno počeli trgati koševe za smeće i letvama tući Željkovo društvo. Aleksandar je izvukao nož i Franu ubo u prsa, vrat i nogu. Njegovog prijatelja (17) ubo je u bedra.

'MOG SINA VIŠE NEMA, ALI ISTINA SE MORA SAZNATI'

U tučnjavi punkera i B.B.B.-a s Laništa sudjelovao je i Franin 17-godišnji brat Ante. Gledao je kako mu brat umire. Njihova majka Jadranka Despić kaže da je Hitna 40 minuta pokušavala reanimirati Franu. Obje ekipe razbježale su se nakon ubojstva. Većina, njih 30, završila je na obradi. Ubojica se drugo jutro sam predao. Sve je priznao i policiji ispričao da je nož sakrio u smeću. Istražnom sucu su odveli ubojicu i 8 mladića koji su sudjelovali u tučnjavi, među kojima je i Franin brat Ante.
- Sina su mi zadržali u policiji i preporučili da uzmem odvjetnika. Ispada da su dečki, među kojima je bio i moj sin, krivi za sve. Djeca ko djeca, u svakom kvartu znaju se potući. Ali nositi sa sobom hladno oružje i ubiti, to je strašno - kaže Jadranka. Nada se da će istina izaći na vidjelo i da druge majke neće morati tako oplakivati svoje dijete. Franin otac poginuli je vukovarski branitelj.

ROBERT VALDEC IZ 'ISTRAGE' IŠAO PO SINA NA POLICIJU

Robert Valdec došao je po svoga sina Roberta (18) u postaju Medveščak. Robert je vidio tučnjavu i zvao policiju.
- Ponosan sam na njega. Mogao je zažmiriti i proći, no nazvao je policiju i vjerojatno nekome spasio život - kaže Valdec.

POKUŠALA SAM MU POMOĆI, DOK SU OSTALI STAJALI...
Na blogu.hr javila se i djevojka koja tvrdi da je kobne večeri bila na Ribnjaku. Kaže kako ga je vidjela dok sve još nije počelo, dok su trgali letve od koša za palice. Napisala je da joj nije jasno što on tu radi, te je imala osjećaj da on baš i nema veze s razlogom tučnjave. Djevojka kaže da je došla do njega, iako su "njegovi" napali "njezine", te da mu je pokušala pomoći jer je primijetila da se ne miče i da teško diše dok su ostali samo stajali. Napisala je da su nakon tog došli policajci, ali da je on već bio mrtav.

Na svom blogu se od Frane oprostila i njegova prijateljica u kojem je objavila jednu od njegovih posljednih fotografija. Djevojka je ostavila poruku: "Znala sam ga od osnovne škole, čak smo u petak bili vani zajedno, ovo je zadnja njegova fotka koju imam. Počivaj u miru Božjem Frano!!!"...

POLICIJA: NISU SE SUKOBILI BBB-i i PANKERI
Kriminalističkom obradom nije utvrđeno da bi motiv napada bio povezan uz subkulturne skupine - navijače Bad Blue Boysa i pankere - i da su razlike među skupinama bile povod obračuna - kazala je glasnogovornica PU-a Aleksandra Ljuba. Policija sumnja da su se Ubijeni Frano i desetorica njegovih prijatelja dogovorili da napadnu skupinukoja je bila u parku. Napadači su došli pješice s Opatovine, nakon čega su potrgali drveni koš i grane kako bi se naoružali palicama. Zatim su, kažu u policiji, ničim izazvani pošli prema skupini mladića te bezrazložno, u nakani da se iživljavaju na javnom mjestu, napali Aleksandra K. i trojicu njegovih prijatelja, koje su tako "doveli u ponižavajući položaj i lakše ozlijedili". Napadnuti Aleksandar K. je iz svoje naprtnjače izvadio sklopivi nož i tri puta ubo Franu D. te u bedro teško ranio 17-godišnjaka koji se liječi u KB "Dubravi".

Idi na 24sata

Komentari 142

  • GOCO 22.03.2008.

    FRENKI R.I.P. (JEDNOM S NAMA UVIJEK S NAMA)

  • GOCO 22.03.2008.

    FRENKI R.I.P. (JEDNOM S NAMA UVIJEK S NAMA)

  • GOCO 22.03.2008.

    FRENKI R.I.P. (JEDNOM S NAMA UVIJEK S NAMA)

Komentiraj...
Vidi sve komentare