To je to što me zanima!

Friščić: Ne treba mi nitko govoriti koliko sam vjernik

Kardinal Josip Bozanić oštro je prozvao sve prevrtljive kršćane, odakle su mnogi iščitali kritiku izravno upućenu zastupnicima HDZ-a i HSS-a
Vidi originalni članak

Uzavrele strasti između Kaptola i Markovog trga potpirene Zakonom o sprječavanju diskriminacije se ne stišavaju. Kardinal Bozanić oštro je prozvao sve prevrtljive kršćane i pijunima nazvao sve koji se zbog novca, moći ili vlasti odriču kršćanskih vrednota. Iz te poruke mnogi su iščitali kritiku izravno upućenu zastupnicima HDZ-a i HSS-a koji su digli ruku za taj zakon.
- O koje smo se mi to zapravo Božje zapovijedi ogriješili - upitao se potpredsjednik Sabora i šef HSS-a Josip Friščić ističući da pomnim analiziranjem nije pronašao o kojoj je zapovijedi riječ. Ističe da ćemo u procesu usklađivanja naše regulative s europskom morati donijeti mnoge svari koje nam možda individualno i ne odgovaraju.
- Meni ne treba nitko da mi potvrđuje ili da me uvjerava jesam li i koliko vjernik. Ja to jako dobro znam. Crkva smo mi vjernici i to je prava Crkva na zemlji - rekao je Friščić.
Iako uvijek raspoložen za kometare na prozivke kardinala, HDZ-ov Andrija Hebrang odgovor je izbjegao.
- Stojim iza sveg što je rekao gospodin Friščić, samo malo drugačije - rekao je kroz smijeh Hebrang napominjući da će se o svemu očitovati premijer Ivo Sanader.
SDP-ova Ingrid Antičević Marinović ističe da je, nažalost, vlast često zloupotrebljavala Crkvu koristeći se njome kao samoposlugom za vlastite interese.
- Možda je donošenje Zakona o sprječavanju diskriminacije odlična prilika da i Crkva shvati da joj ne treba HDZ kao proteza da bi širila svoje evanđeoske istine - kaže Antičević Marinović.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Elio 10.07.2008.

    ne mozda nego sigurno....mješaju se u sve i svašta...

  • Inkoba 10.07.2008.

    a mozda crkva se nebi smjela mjesat s politikom!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare