To je to što me zanima!

Friščić: Problem ZERP-a nećemo riješiti prijetnjama

Čelnik HSS-a kaže da bi Vlada teoretski mogla poslati odluku Saboru o odgodi primjene ZERP-a, no ne vjeruje da bi HDZ to predložio
Vidi originalni članak

Na poruke slovenskog premijera Janeza Janše da si Hrvatska primjenom ZERP-a blokira pristupne pregovore s EU, reagirao je šef HSS-a Josip Friščić.
- Slovenija i Italija naši su susjedi i sigurno je da ovakvim porukama probleme nećemo riješiti. Treba sjesti za stol i razgovarati - poručio je Friščić. Od Janše očekuje da sukladno razgovorima iz 2004. sjedne za stol s hrvatskim pregovaračima kako bi dogovorili sporazum o ribarstvu.
- Da taj sporazum postoji, ne bi bilo straha za dvije slovenske kočarice, za koje sigurno ima prostora, ali prema dogovorenom režimu lova i izlova - rekao je. Upitan može li se teoretski dogoditi da Vlada na prvoj sjednici Saboru pošalje odluku da se ponovno odgodi primjena ZERP-a, Friščić je ustvrdio da je teoretski sve moguće, ali praktički ne. Ne vjeruje ni da će HDZ predložiti takvo nešto.
- Svjesni smo da primjena ZERP-a iziskuje vrijeme, novac i kadrove, ali s tim je trebalo krenuti i krenuli smo - zaključio je Friščić.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare