To je to što me zanima!

Gay nogometni turnir okupio 500 nogometaša

Nogometaši amateri skupili su se u Buenos Airesu kako bi Argentincima proširili horizonte i pomogli im da budu manje homofobični
Vidi originalni članak

Oko 500 igrača predstavlja 28 gradova na nogometnom-gay prvenstvu koje je počelo u ponedjeljak, a održava se u Argentini. Turnir je počeo dugačkom kolonom u kojoj je po jedan igrač nosio transparent predstavljajući svoj grad, a nije izostala ni zastava duginih boja, uobičajena za gay okupljanja. Nogometaši amateri skupili su se u Buenos Airesu kako bi Argentincima proširili horizonte i pomogli im da budu manje homofobični. Ovo je već 16. put da se turnir održava, ali prvi put u Latinskoj Americi.
- Prvenstvo je sportski i politički događaj koji ima jasnu poruku: svaki igrač ima pravo izraziti svoju seksualnu orijentaciju bez predrasuda - rekao je Cesar Cigliutti, predsjednik Argentinske homoseksualne zajednice. Devet timova iz SAD-a, pet iz Velike Britanije, četiri argentinska i po jedan iz Čilea, Urugvaja i Meksika sudjeluju u natjecanju, a finale je zakazano za 29. rujna. Buenos Aires nije bio iznenađujući izbor jer je tamo čak deset posto odraslih homoseksualne orijentacije, a Buenos Aires je jedan od najbolje raspoloženih gradova što se homoseksualnosti tiče.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare