To je to što me zanima!

Gaza: Prekid vatre je u zadnji čas produžen za još pet dana

Članovi palestinske delegacije rekli su da će se u subotu vratiti u Kairo kako bi u nedjelju započeli nove pregovore za okončanje petotjednog sukoba
Vidi originalni članak

U Gazi je prekid vatre u posljednji trenutak produžen za još pet dana, no odmah je obilježen novim sukobom. Kako prenosi Reuters, Izrael je optužio militante iz Gaze da su ispalili osam raketa na Izrael, na što su njihove snage odgovorile udarom na "terorističke lokacije". U sukobu nitko nije ozlijeđen. Hamas je odbacio optužbe za napad i optužio Izrael za kršenje primirja.

Vođa Hamasa Ismail Haniyeh u srijedu navečer je za televiziju rekao da će ta skupina inzistirati na ukidanju izraelske blokade Gaze te smanjenju ograničenja kretanja na teritoriju koji broji 1,8 milijuna stanovnika kao preduvjetu za trajno primirje. Članovi palestinske delegacije rekli su da će se u subotu vratiti u Kairo kako bi u nedjelju započeli nove pregovore za okončanje petotjednog sukoba u kojemu je dosad poginulo više od 2000 ljudi.


Idi na 24sata

Komentari 89

  • Vlad 15.08.2014.

    U neprijateljskom okruženju je nažalost militarizacija nužna za opstanak.

  • ferguson562 14.08.2014.

    a kad idu sankcije izraelu zbog zločina, ili su oni pošteđeni kao i amerikanci, zašto hag i un šute zato jer nisu svi isti pred zakonom da je hrvatska napravila ovakav zločin cijeli svijet bi nas prozivao a pogotovo englezi i francuzi

  • bjorn 14.08.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare