To je to što me zanima!

Gazprom prebacuje težište plinske infrastrukture prema Kini, tvrde da je dobit rekordna

Gazprom je prestao objavljivati financijska izvješća otkada je Rusija pokrenula, kako ju naziva, "posebnu vojnu operaciju" u Ukrajini, ali njegovi dužnosnici povremeno u javnosti iznose podatke o rezultatima...
Vidi originalni članak

Ruski Gazprom izvijestio je o rekordnoj dobiti u prvoj polovini godine i najavio da će proširiti mrežu plinovoda i izgraditi nova skladišta kako bi Kini mogao isporučivati više plina. Razdoblje od siječnja do lipnja kompanija je zahvaljujući skoku cijena plina zaključila s neto dobiti od 2,5 bilijuna rubalja (41,8 milijardi dolara), najvećom otkada je osnovana.

OZBILJNO UPOZORENJE Crveni križ: Dosta je igranja s vatrom u Zaporižju, najmanja greška može izazvati razaranje!

Gazprom je prestao objavljivati financijska izvješća otkada je Rusija pokrenula, kako ju naziva, "posebnu vojnu operaciju" u Ukrajini, ali njegovi dužnosnici povremeno u javnosti iznose podatke o rezultatima, ističe Reuters.

"Unatoč pritisku sankcija i nepovoljnom vanjskom okruženju grupa Gazprom izvijestila je o rekordnom prihodu i neto dobiti u prvoj polovini 2022., prema IFRS-u (Međunarodni računovodstveni standard)", istaknuo je u priopćenju zamjenik izvršnog direktora Famil Sadigov.

Podatak o prihodu nije naveden.

ISTRAGA U TIJEKU Direktor Lukoila umro u Moskvi: 'Pao je kroz prozor u bolnici...'

Kompanija je istodobno smanjila neto dug, dodao je Sadigov.

Izvršni direktor Aleksej Miller izjavio je pak da u ovoj godini očekuje "značajno veću dobit" nego 2021., unatoč padu prodaje u Europi. Europske zemlje uvele su Moskvi sankcije zbog ruske invazije na Ukrajinu, a planiraju i znatno smanjiti uvoz ruskog plina.

"Rezultati rada za prvu polovinu godine jako su, jako dobri", zaključio je Miller u telefonskom razgovoru u srijedu, prema agenciji Interfax, dodavši da kompanija ima dovoljno prostora da osigura realizaciju strateških investicijskih projekata.

PREKID NA TRI DANA Rusija obustavila isporuku plina u Njemačkoj: 'Pretpostavljam da ćemo to moći podnijeti...'

Gazprom će uskoro početi povezivati ​​svoju mrežu plinovoda u Europi s ruskim istokom, a cilj je uspostava poveznice s novim planiranim plinovodom Snaga Sibira 2, koji bi trebao dopremati plin iz skladišta u istočnom Sibiru u Kinu, objasnio je šef ruske tvrtke.

Druga ruta plinovoda trebala bi ići preko Mongolije, dodao je.

DRAMA KOD NUKLEARKE Rusi tvrde da su ukrajinski komandosi danas pokušali zauzeti nuklearku Zaporožje

"Znamo da je kinesko tržište najdinamičnije u svijetu i predviđanja pokazuju da će Kina činiti oko 40 posto povećanja potrošnje plina u sljedećih 20 godina", rekao je šef Gazproma.

'PROCURIO' IZVJEŠTAJ Potpuni kaos u Putinovoj vojsci: Pijani vojnici pucali po osoblju FSB-a, troje mrtvih u sukobu...

Planirana gradnja skladišnog prostora u Kovykti u idućoj godini znači i da će Rusija uskoro moći slati više plina Kini nego što se trenutno planira.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Idi na 24sata

Komentari 6

  • David Hewlett 02.09.2022.

    Kina i Indija ih izrabljuju samo tako. Budući nemaju plinovode trebaju taj plin ukapljivati što ni u kom slučaju ne može biti isplativije nego EU.

  • svi u ku.... 01.09.2022.

    Barem će kinezi imati dovoljno plina za grijanje u LOGORIMA !

  • odcentramalonadesno 01.09.2022.

    Enormna dobit ma naravno. Eto Kina plaća skuplje nego EU. Moš mislit. Kinezi ga kupuju barem po 50% cijene prema EU.

Komentiraj...
Vidi sve komentare