To je to što me zanima!

Gdje je nestali spis? I bivši šef krim-policije bio na ispitivanju

Nakon dvosatnog ispitivanja Vitomir Bijelić nije želio ništa reći novinarima koji su ga čekali ispred DORH-a. Bijelić je nakon izbijanja afere medijima rekao da je u slučaju sve bilo u skladu s pravilima struke i zakona.
Vidi originalni članak

Bivši načelnik kriminalističke policije Vitomir Bijelić u četvrtak je ispitan u sjedištu Državnog odvjetništva (DORH) gdje se vodi interna istraga o nestanku spisa, odnosno probijanju policijskih mjera u istrazi tzv. elitne prostitucije 2011.

Nakon dvosatnog ispitivanja Bijelić nije želio ništa reći novinarima koji su ga čekali ispred DORH-a.

'NE MOGU NIŠTA REĆI' On je prijavio Brkića: Ispitali i čelnika riječkog PNUSKOK-a

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić u srijedu je kazao da je pri kraju rekonstrukcija nestalog spisa o aferi u kojoj se s curenjem podataka iz policijske akcije povezuje zamjenik predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić. Jelenić je kazao i da se "unutar kuće" nastavlja rasvjetljavanje okolnosti o nestalom spisu kako bi se utvrdilo radi li se o slučajnom propustu ili namjeri.

U utorak su izjave o nestalom spisu u sjedištu DORH-a, među ostalima, dali i Brkić, tadašnja općinska državna odvjetnica Željka Pokupec te šef riječkog PNUSKOK-a Božo Barbarić. Taj je policajac 2011. sastavio dokumente u kojima stoji da su Brkića dvoje osumnjičenika u istrazi o prostituciji prokazali kao krticu, iako svoje tvrdnje naknadno nisu ponovili pred istražnim sucem koji je tada vodio istragu.

TOMISLAV KLAUŠKI Ljudi poput Brkića dolaze i odlaze, a HDZ-ove afere ostaju

Pokupec i Barbarić nakon ispitivanja nisu željeli ništa komentirati, dok je Brkić rekao da je "žalosno" da njega terete za probijanje mjera u akciji koju je 2011. vodio kao zamjenik ravnatelja policije, a rezultirala je uhićenjima i sudskim epilogom. Dodao je i da je pitanje u kojoj je mjeri politička hajka usmjerena protiv njega, a u kojoj mjeri protiv HDZ-a.

Bijelić je nakon izbijanja afere medijima kazao da je u tom slučaju sve provedeno u skladu s pravilima struke i zakona.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • ljubica ljubičica_1 12.10.2018.

    Zašto ne nestaju spisi ovršenih ljudi?

  • 11.10.2018.

    Ništa nisu znali..ni čuli..ni vidjeli..

  • japanokinez 11.10.2018.

    Malo je valjati se od smijeha. Ha ha ha, možda je slučajno nestao baš taj spis ha ha ja ha ha ha ha ja, odvaljujem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare