To je to što me zanima!

Gdje li se izgubila majčina zamolba za pomilovanje?

LJETO IZA REŠETAKA: Majka (28) je molbu za pomilovanje poslala još 10. lipnja, ali sudu, a ne Ministarstvu. Odvjetnik će poslati novu molbu
Vidi originalni članak

Molbu za pomilovanje majka V. S. (28) iz zatvora je poslala još 10. lipnja. No nije ju poslala na adresu Ministarstva pravosuđa, kako je trebala, nego na adrese nekoliko sudova. Trenutačno se ne zna gdje je njena molba. Njen odvjetnik je u petak obećao da će poslati novu molbu Ministarstvu pravosuđa.
- Nevjerojatno mi je da slanje molbe traje toliko dugo - rekla nam je Riječanka, koja skrbi za dječaka (1). On je sin V. S., koja u zagrebačkom zatvoru služi osmomjesečnu kaznu zbog preprodajr marihuane. Ministarstvo pravosuđa će molbu proslijediti komisiji za pomilovanja u Ured predsjednika. Navodno se komisija neće sastajati čak do rujna. No glasnogovornica predsjednika Danja Šilović rekla nam je kako se komisija sastaje po potrebi, nakon što pristigne dovoljan broj molbi. Sam predsjednik Stjepan Mesić izjavio je ranije kako će komisija promptno reagirati, čim dobije molbu.
- Birokracija ponekad zna ljude zamijeniti za brojke - rekao je predsjednik Mesić. I pravobraniteljica za djecu apelirala je da se postupak što je moguće više ubrza. Obitelj koja skrbi za dječaka je jučer s njim išla psihologu Centra za socijalnu skrb Rijeka.
- Psihologinja je razgovarala s nama. Kaže da je normalno da dječak burno reagira na odlazak majke. Dobro je što ima sitnih poboljšanja, ali bi najbolje bilo da mu se majka vrati što je prije moguće - kaže Riječanka.

POŠTA: UBRZAT ĆEMO POSTUPAK
Iz Pošte su javili kako se žele angažirati u slučaju majke. Ako bude potrebno slati molbu za pomilovanje, oni će osigurati da do Ministarstva pravosuđa stigne najbržim putem.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • vea 20.06.2009.

    admine jesi zaspao na radnom mjestu?Ne razumijem zašto postoji ovo ocjenjivanje komentara kad se dobar i loš mjenjaju kako vi hočete.Ocijenio sam komentar koji nema niti jednu pokudu s pokudom i ništa se ne mijenja,ocjenim dobar komentar s pohvalom,skoči za tri,jasno je da je mogao još netko ocijenit u isto vrijeme,ali baš svaki put???????

  • ribrane 20.06.2009.

    Ljudi,koliko puta cemo spominjati jedno te isto:OVA DJEVOJKA JE POCINILA TO KAZNENO DJELO PRIJE DEVET GODINA,DAKLE HR PRAVOSUDJE JE IMALO DOSTA VREMENA DA REAGIRA I NA VRIJEME POSALJE POCINITELJA NA IZDRZAVANJE KAZNE! NE ONI TO NISU UCINILI,NEGO KADA JE U MEDJUVREMENU POSTALA MAJKA,I KADA JE PUNO PUTA APELIRALA DA IZ TOG RAZLOGA SVOJU KAZNU ODRADI EVENTUALNO U DOBROTVORNE SVRHE,TADA JOJ TO ISTO PRAVOSUDJE NE DOZVOLJAVA,VEC SE POZIVA NA ZAKON I SALJE NA IZDRZAVANJE KAZNE! PITAM SE SAMO STO SU RADILI DEVET GODINA? A STO SE TICE TIH KOMENTARA O TOME KAKO JE ZGRIJESILA I KAKO TREBA ZA ISTO BITI SANKCIONIRANA,U POTPUNOSTI SE SLAZEM,ALI DAJMO MALO LJUDSKOSTI,PA PONAVLJAM,SVE JE TO BILO PRIJE DEVET GOD.!!!

  • Krvavy 20.06.2009.

    Većina vas se vjerojatno nije niti potrudila saznati cijelu trakavicu... Ne pravdam nikoga, ali mislim da je žena masu puta apelirala da na neki drugi način otplati svoj dug društvu, budući da je po mojem mišljenju naučila lekciju... ovo je samo parada našeg pravosuđa - Meske je barem jednu stvar točno rekao: naša birokracija ponekad (u većini slučajeva) mijenja ljude s brojkama. Iz iskustva vam mogu reći kako mala beba, koja ima samo majku btw, reagira kad ostane bez nje. Ali to je hrvatistan... zemlja lopova i podobnika...

Komentiraj...
Vidi sve komentare