To je to što me zanima!

General Čačić ozlijeđen u nesreći na skijanju u Italiji

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bivši šef vojne obavještajne službe Gordan Čačić nastradao je u Cortini D'Ampezzo. U njega se na skijaškoj stazi zabio skijaš. General je u bolnici
Vidi originalni članak

Državni tajnik Ministarstva obrane, Gordan Čačić, nastradao je u petak ujutro na godišnjem odmoru na skijalištu Cortina d'Ampezzo u Italiji. General bojnika udario ga je skijaš na stazi. Prebacili su ga u bolnicu Belluno. Talijanski karabinjeri potvrdili su nam da su Čačića zbog teške ozljede glave operirali na odjelu neurologije. Neslužbeno doznajemo da Čačić nije pri svijesti. Iz MORH-a doznajemo da mu je stanje ozbiljno te da su njihovi predstavnici zajedno s Čačićevom suprugom Vesnom otišli u Italiju. Hrvatska veleposlanstva iz Rima i Trsta su u kontaktu s obitelji i bolnicom.
- Čačić je skijao polagano, a Talijan je naletio na njega s boka. Teško je disao. Okrenuli su ga na bok i izvadili mu jezik. Hitna je stigla vrlo brzo, a Čačić je tad bio u nesvijesti. Po njega je došao helikopter i prevezli su ga u bolnicu - rekao nam je svjedok nesreće. Dodao je da je Čačić bio u skupini od 30-ak ljudi iz teniskoga kluba Podsused koji su rekli da je u ratu dva puta bio klinički mrtav. Talijan koji ga je udario nije pobjegao, stajao je sa strane i predao dokumente. S nesrećom su upoznata hrvatska veleposlanstva u Trstu i Rimu te će kontaktirati obitelj. Čačić je bivši ravnatelj Vojno sigurnosno-obavještajne agencije, a smijenjen je s te funkcije nakon afere "veprovi". Predsjednik Mesić tada je navodno tražio da ga se smijeni jer ga nije obavijestio o incidentu u kojem je haaški osumnjičenik general Markač bio u lovu s drugim generalima. Čačić je u Domovinskom ratu sudjelovao na osječkom području i jedva je preživio ranjavanje u borbi te napad nožem prije 15 godina. Svjedok je i u procesu Branimiru Glavašu.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • hogarko 20.12.2008.

    Tipično razmišljanje jednog prosječnog katolika,Tko bio da bio radujmo se njegovoj nesreći ....žalosno.

  • bodiroga 20.12.2008.

    Dobro da nije 91 inače bi on to sredija kao da se dogodilo na prvoj linij.Ma jebe me se za generala i skijannje bice mu je i to morh platija.Nikad čuo za ovog heroja dom.rata,da mi je samo znat gdje je te puste činove dobija.

  • bodiroga 20.12.2008.

    Dobro da nije 91 inače bi sredija da mu se to dogodilo na prvoj liniji.nikad čuo za ovog heroja .jebe mi se i za njega i skijanje,vjerovatno mu je i to morh platija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare