To je to što me zanima!

General Mladen Markač stigao u Nizozemsku

General Markač je u nedjelju ujutro došao na Pleso u pratnji triju policijskih auta. U Amsterdamu su ga nakon slijetanja preuzeli čuvari
Vidi originalni članak

Haaški optuženik general Mladen Markač jutros oko 7 sati avionom Croatia Airlinesa s Plesa krenuo je prema Amsterdamu odakle će biti prebačen u Haag. Markač je stigao na Pleso u pratnji tri policijska auta, a do aviona je direktno dovezen crnim kombijem. U Amsterdamu su ga nakon slijetanja preuzeti čuvari iz Scheveningena. Sa generalom je u Haag otputovao njegov odvjetnik Tomislav Kuzmanović koji će s njim biti u prvom tjednu siječnja, a potom u Haag odlazi odvjetnik Goran Mikuličić.
- Radi se o ekscesu, a ne o kontinuiranom kršenju kućnog pritvora. Iskreno vjerujem da bi generala ponovno mogli vratiti u kućni pritvor. Činjenicu da je Kirin bio s generalom u lovu ne želim dovoditi u vezu jer oni zajedno nisu došli tamo - rekao je odvjetnik Mikuličić jutros na Plesu. U ime generala, njegove obitelji, prijatelja i suboraca zahvalio se medijima na intenzivnom praćenju uhićenja i ujedno ih zamolio da im više ne pomažu.
General sada čeka statusnu konferenciju gdje će odvjetnici odlučiti o daljnjim koracima. Odvjetnici će tražiti da se odluka suca preispita od strane raspravno vijeća, s obzirom da je prerestriktivna, smatra Mikuličić. Na pitanje kako će opravdati generalovo kršenje kućnog pritvora, odvjetnik je rekao da ga neće opravdavati u faktičkom smislu, ali će pokazati kako to kršenje nije utjecalo na tijek suđenja jer Markač nije imao kontakte sa svjedocima. Također je napomenuo da se general za razliku od svoje obitelji dobro drži jer se zna nositi kako s tuđim, tako i sa svojim pogreškama. Pitanje odgovornosti ministra Kirina nije želio komentirati. Haaški sud je izdao u petak nalog za uhićenje Markača zbog kršenja uvjeta pod kojima je bio pušten iz haaškog pritvora. Nalog je rezulatat Markačevog božićnog lova s ministrom policije u ostavci Ivicom Kirinom na Bilogori.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • sanja4 30.12.2007.

    ko da je retardiran. šta mu je sve to trebalo?

  • entoni 30.12.2007.

    NADAM SE DA NIJE UNIŠTIO SVE ŠANSE GOTOVINI DA NAM SE NAPOKON VRATI !

  • zeljko_ri 30.12.2007.

    ma tehnička,ne tehnička ista stvar.Kao da bi bolje posao odradili da nema ovog prijelaza ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare