To je to što me zanima!

Generala Vladu Bagarića na čelu HRZ-a zamijenio D. Šćuri

Primopredaja je obavljena bez najava, premda se znalo da će general Vlado Bagarić uskoro biti umirovljen. Navodno je i sam tražio umirovljenje nakon pada MiG-ova
Vidi originalni članak

General bojnik Vlado Bagarić, dugogodišnji zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, u ponedjeljak je svoju dužnost prepustio zamjeniku zapovjednika HRZ-a i PZO-a, brigadnom generalu Draženu Šćuriju, koji će obavljati obje dužnosti, izvjestilo je Ministarstvo obrane. Primopredaja je obavljena bez ikakvih najava, premda se znalo da će general Bagarić uskoro biti umirovljen. Navodno je i sam tražio umirovljenje nakon sudara i pada dvaju MiG-ova 21 kod Slunja.

Brigadni general Dražen Šćuri poznat je kao ratni zapovjednik osječkog Prvog samostalnog zrakoplovnog voda. Do sada je obnašao razne dužnosti u HRZ i PZO-u, od zapovjednika eskadrile helikoptera, načelnika Odjela za operativne poslove Zapovjedništva HRZ-a i PZO-a do zamjenika zapovjednika HRZ-a i PZO-a. Više je puta pohvaljivan, nagrađivan i odlikovan. Diplomirani je inženjer prometa, završio je Zapovjedno-stožernu školu "Blago Zadro“, Ratnu školu "Ban Josip Jelačić“ te nekoliko tečajeva u inozemstvu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • VlatkaKlinić 03.05.2011.

    Završio ratnu školu kod pijanog generala franje feldija, zapovjedno-stožernu kod pijanog rodoljuba barića i prpića , a o prometnom fakultetu u zagrebu je sve poznato ?

  • Car Mrgud 02.05.2011.

    Kolko Hrvatska ima generala? Zagorec,Čermak;Rojs,pa sad ovaj...Ima neko da je,osim Gotovine;zavredil taj čin i djelima?

  • labelwriter 02.05.2011.

    a nasta licis, neznas ni krumpir ogulit !

Komentiraj...
Vidi sve komentare