To je to što me zanima!

Generali Gotovina, Čermak i Markač počasni građani Knina

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Generali su se zahvalili na priznanju, a za generala Čermaka povelju je preuzeo Mladen Markač. General Ante Gotovina komentirao je i utakmicu Hrvatska-Brazil
Vidi originalni članak

Na svečanoj sjednici kninskog Gradskog vijeća povodom Dana Grada i blagdana sv. Ante održanoj na kninskoj Tvrđavi počasnim građanima Grada Knina proglašena su tri hrvatska generala: Ante Gotovina, Mladen Markač i Ivan Čermak .

Zahvaljujući na priznanju na ukazanoj časti, prije svega Koordinaciji braniteljskih udruga koja ga je predložila, i Gradskom vijeću koje je odluku donijelo, Gotovina je kazao kako je počasna povelja koju je primio zahvalnost i onima koji danas nisu s nama.

-  Drago mi je što sam danas ovdje uoči Dana Grada Knina i blagdana njegovog zaštitnika sv. Ante. Ove povelje su iskaz poštovanja i našoj braći koja više nisu s nama i našim suborcima koji na sebi nose trajni biljeg Domovinskog rata. Pobjeda u Domovinskom ratu bila je pretpostavka i ostala je čvrst temelj na kojem smo izgradili d emokratsku državu za sve njezine ljude u zajednici europskih naroda u članstvu NATO saveza. Ponosan sam na to razdoblje u povijesti. Generacije koje rastu duguju zahvalnost onome vremenu i njegovim ljudima. Naša misija je danas zajedništvo i rad za dobrobit naših obitelji, naših gradova i naše domovine - rekao je u zahvali Gotovina.

- Hvala vam što ste nas nagradili ovom prestižnom nagradom. To je zasigurno čast, ali i obveza. Prvi puta ovdje u Kninu želim se zahvaliti svim građanima koji su bili uz hrvatske generale, bezrezervno i podržavali ih i vjerovali u njihovu nevinost. Naša domovina za mene je najljepša zemlja na svijetu . I zato ću ovdje reći: Hrvatsko moja, budi sretna i neka te vode dobri ljudi - rekao je Markač.

General Čermak nije došao na svečanu sjednicu, pa je njegovu povelju u njegovo ime preuzeo Mladen Markač.

Gotovina: Naravno da ću gledati utakmicu Hrvatska-Brazil

General Ante Gotovina sprema se za početak Svjetskog nogometnog prvenstva. Na Kninskoj tvrđavi rekao je da će, naravno, gledati utakmicu Brazil - Hrvatska. A što očekuje?

- Naši su igrači profesionalci, igraju u najvećim europskim klubovima, vjerujem da su otišli spremni i da će Brazil shvatiti vrlo ozbiljno - zaključio je Gotovina.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 34

  • menego 11.06.2014.

    svaka cast Gotovini i Markacu.ali cemu taj Cermak?! taj je dno dna,olos,probisvjet,odvratni pohlepnjak,.....

  • HRVAT ALI PRAVI 11.06.2014.

    Dvojica su zasluzila. Ali onaj treci koji nije ni dosao neznam bas kaj je on zasluzio?????????

  • sime juric 11.06.2014.

    Pogledajte, shvatite i poštujte ih. Naša sloboda, nju nam je naš narod podario i naši vitezovi. Bože čuvaj ih sve.

Komentiraj...
Vidi sve komentare