To je to što me zanima!

'Generalov iskaz o nabavci kamiona nevjerodostojan'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Većina je opovrgnula svjedočenje generala Joze Miličevića, a oporba smatra da je iskaz istinit. Pred povjerenstvo zvat će revizoricu, Fabera...
Vidi originalni članak

Glasovima vladajuće većine saborsko istražno Povjerenstvo koje treba rasvjetliti spornu MORH-ovu nabavu kamiona zaključilo je da je svjedočenje generala Joze Miličevića - nevjerodostojno. Oporba je odgovorila izdvojenim mišljenjem da u Miličevićevu svjedočenju nije bilo nelogičnosti te da je iskaz istinit i vjerodostojan. Oporbeni Nenad Stazić ustvrdio je da je skraćeno izvješće Državne revizije koje je poslano Saboru falsifikat. Pred članove Povjerenstva zato će kao svjedoka pozvati glavnu državnu revizoricu Šimu Krasić. Trebat će objasniti zašto je Saboru poslala, kako ističe Stazić, lažno izvješće, kao i zašto cjelovito izvješće nije uputila barem istražnom Povjerenstvu koje se bavi spornom nabavom kamiona.
- Zanima me je li izvješće možda skraćivano Saboru ili je u Državnoj reviziji. Ako je skraćivano u Državnoj reviziji, je li skraćivano na nečiju molbu, na zahtjev, na nečiju naredbu ili zbog novaca od dilanja lažnog izvješća - rekao je Stazić. Pred Povjerenstvom će svjedočiti revizori koji su sastavljali izvješće, a pozvat će i načelnika glavnog stožera Josipa Lucića te ravnatelja policije Vladimira Fabera kako bi Povjerenstvu rekao što je policija poduzela u slučaju, jer je navodno ispitala i bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića. HDZ-ov Andrija Hebrang Povjerenstvu je rekao da se priopćenjem oglasila i Državna revizija da demantira stravične napise u medijima, od kojih se, kaže, naježio. Po objavljenom cjelovitom izvješću iz 2005. otkriveno je da je MORH u izravnoj pogodbi za 5,5 milijuna kuna preplatilo kamione i da su nabavili pet kamiona manje. HDZ-ovci tvrde da je u prvom natječaju Eurokamion u ponudi iskazao cijenu bez PDV-a, a u drugoj s PDV-om te da je tu nastala razlika od 5,5 milijuna kuna. Glasovima većine usvojeno je i da se na blogu i Facebooku ne smiju iznositi detalji vezani uz rad Povjerenstva na ovom slučaju.

TKO JE DILAO TRANSKRIPTOM?
Članovi Povjerenstva bavili su se i pitanjem: Tko je u javnost plasirao transkript svjedočenja generala Joze Miličevića?.
Vladajući su optužili SDP-ovce za dilanje transkripta svjedočenja generala Miličevića. To je kazneno dijelo, tvrde HDZ-ovci.
- Jesu li transkripti prodani javnim natječajem ili izravnom pogodbom. Možda je netko i na tome debelo zaradio - upitao je HDZ-ov Krunoslav Markovinović. Oporba je uzvratila da vladajući od javnosti žele sakriti istinu. SDP-ov Boris Šprem otkrio je da mu se mama prestrašila zbog izjava HDZ-ovaca da bi njezin sin mogao završitit u zatvoru zbog dilanja transkripta.
- Pitala me: Sinek, budu te zaprli. Odgovorio sam joj da ne budu, iako bih volio da me zapru - ispričao je Šprem. HDZ-ov Markovinović ispričao se što mu je uplašio majku, ali i uzvratio:
- Trebalo bi gospođi mami reći da tko god je dobar s predsjednikom Mesićem ne može završiti u zatvoru bez obzira što činio - rekao je. Njegovog kolegu Hebranga smeta što Nenad Stazić (SDP) i Goran Beus Richembergh (HNS) o radu Povjerenstva pišu na blogu i Facebooku.
- Predsjednik Povjerenstva Stazić na blogu o nizu događaja na Povjerentvu pisao na uvredljiv način, dok je Beus Richembergh na Facebooku napisao rečenicu: 'Totalna lobotomija u režiji doktora koji će goriti u paklu kao šibica' - citirao je Hebrang.
Kada otkriju na kojeg su doktora SDP-ovci mislili, na njega ili Krešimira Ćosića, taj doktor će ih kazneno prijaviti zbog huškanja javnosti. HDZ-ovci su uvjereni da će na kraju dokazati da MORH kamione nabavio sukladno zakonu, iako će taj put, kažu, biti trnovit s time da je trnje ovoga puta crveno.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • grode 15.04.2009.

    Totalna lobotomija hrvatskog stanovništva koje sve više vegetira kao biljka.

  • Glavni frajer 15.04.2009.

    Padaj silo i nepravdo!!! Nekad sam pretpostavljao, a danas sam uvjeren, da oni \'91 su bili mali četnici, a ovi danas su veliki četnici!

  • tužni šokac 15.04.2009.

    spasi nas bože kuge rata i hdz.a

Komentiraj...
Vidi sve komentare