To je to što me zanima!

George Bush: Žao mi je što neću vidjeti hrvatsku obalu

Američki predsjednik je u ekskluzivnom intervjuu HRT-u pitao novinarku Branku Slavicu koliko je naše more daleko od glavnoga grada Zagreba
Vidi originalni članak

Čuo sam sve najljepše o hrvatskoj obali. Ja bih je svakako želio vidjeti i posjetiti, rekao je američki predsjednik George W. Bush u ekskluzivnom intervjuu novinarki HRT-a Branki Slavici. Američki predsjednik ju je pitao koliko je obala daleko od Zagreba, ali je dodao da ne organizira sam svoje posjete, već to radi posebna služba. Malo je tko na Prisavlju vjerovao da će Branka Slavica dobiti intervju od američkog predsjednika. Ipak, nakon tri molbe i godina čekanja strpljenje se isplatilo. Razgovor je trajao osam minuta, a Bush je potvrdio da Hrvatsku vidi kao lidera u regiji. Branki Slavici priznao je da se svaki dan u životu osjeća sjajno. Kad mu je ona rekla da je to nemoguće, odgovorio joj je :
- Svaki dan u životu osjećam se sjajno, u odličnoj sam formi - rekao je Bush. Bush je iznio pohvalne ocjene o hrvatskim vojnicima te isključio mogućnost uspostave NATO baza u Hrvatskoj.
- Prije svega želim to skinuti sa stola. Ne postoji namjera za NATO baze, stalne baze u Hrvatskoj, potvrdio je.
Bush je rekao kako je on zagovornik slobodne trgovine i kretanja kapitala, dodajući da Hrvatska zauzima ključan prostor u važnom dijelu svijeta, te da Amerika treba više učiti o Hrvatskoj.
Bush će se tijekom posjeta Hrvatskoj 4. i 5. travnja sastati s predsjednikom Stjepanom Mesićem, premijerom Ivom Sanaderom i drugim najvišim hrvatskim dužnosnicima. Bushov posjet bit će treći posjet američkog predsjednika Hrvatskoj nakon Richarda Nixona 1971. i Billa Clintona 1996. Ekskluzivni razgovor s američkim predsjednikom Bushem gledatelji će u cijelosti moći vidjeti u četvrtak navečer nakon “Dnevnika”.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • black25 27.03.2008.

    Mene nervira što se pridodaje toliko pozornosti na dolazak tog zločinca i praznoglavca. Koliko predsjednika i čelnih ljudi zna doći u Hrv pa nikom ništa. Ali dolazi kauboj Amer Bush i sad će trebati najposebnije mjere zaštite, posebna regulacija prometa, ekstra ceremonija, novinari će se uzletit ko muhe, bit će prva udarna vijest u dnevniku da je stigao -ON. Ma fuj. Idealna prilika da naši kvazi-političati iskažu koliko duboko mogu ući nekome u guzicu. Ja ga ne mogu smisliti (ne samo njega,nego sve \"njegove\" ljude i tu njihovu \"hitlersku\" politiku). On je za mene obični taticin sin koji se na račun njega (nezasluženo) dočepao prijestolja i sad izigrava svjetskoga Boga. A uz to je i bezobrazni, arogantni zločinac (skupa sa cijelom svojom napuhanom stranačkom ekipom). Fuj i samo fuj.

  • bilizije 27.03.2008.

    SRIĆON BOŽIJOM JER AKO MU SE POČNE PRIVIĐATI NAFTA NAJEBALI SMO

  • Vittela 27.03.2008.

    Ma gdje on i zna gdje dolazi, bas zna gdje je Hrvatska, a kamoli kakva nam je obala. Pa vidit ce je iz aviona.

Komentiraj...
Vidi sve komentare