To je to što me zanima!

George Soros: Njemačka mora van eurozone ili je mora voditi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Njemačka bi se trebala pokazati kao vođa eurozone te nastojati da se politička unija još učvrsti, ili bi trebala izaći iz eurozone, istaknuo je financijer Soros
Vidi originalni članak

Njemačka bi trebala napustiti eurozonu ako nije spremna poduzeti oštrije mjere što se tiče vođenja, zaključio je međunarodni financijer George Soros u svom govoru u subotu. Istaknuo je kako bi eurozona trebala ciljati stopu rasta od pet posto, što bi zapravo zahtijevalo odustajanje od mjera štednje na kojima Njemačka inzistira u posljednje vrijeme.

- Njemačka bi se trebala pokazati kao vođa eurozone te nastojati da se politička unija još učvrsti, ili bi trebala izaći iz eurozone - rekao je Soros. Smatra kako bi bilo koja od te dvije opcije bila bolja od trenutačnog stanja. Svoje prijedloge će Soros istaknuti u govoru u Berlinu u ponedjeljak navečer, javlja Huffington Post.

Njemački ustavni sud bi inače trebao za nekoliko dana objaviti presudu je li potpora njemačke vlade novom europskom kriznom fondu u skladu s njemačkim zakonima.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • minni maus 11.09.2012.

    PA KAJ PRIČATE LJUDI!!! Njemačka je najgore prošla ulaskom u eu, ljudima su se ušteđevine prepolovile a sad još pomozi Grčku,pa Španjolsku. Da njemačka izađe iz eu skinula bi si kamen s vrata. A tek stranci kaj su napravili od krasne zemlje,zapišali Kolnsku katedralu i sve kolodvore, nemreš živjeti od smeća u travnjacima, pothodnicima,podzemnoj. Njemca možeš sresti samo slučajno, sve crnci, turci, kinezi i ostali šuć muć narodi.Sve više ljudi kupuje u aldiu i lidlu jer nemaju novaca a njemačka izvlači svojom lovom druge države nebi li se održala ova umjetna tvorevina.ZATO ŽIVJELA NJEMAČKA u koju sam uvjek dobro došla kad mi u hrvatskoj zafali posla i novaca!!!

  • željkop 11.09.2012.

    Pa Njemačka svim silama uzima tu poziciju vođe Europe. Možda je i dobar dio ove Europske krize namjerno postavljen tako da jedna zemlja, Njemačka može financijski i politički podjarmiti ostatak. Engleska se sama isključila iz tog kruga. Samo me zanima kakva je uloga Francuske u svemu tome?

  • user_91977 11.09.2012.

    kaj je stari, svrbi :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare