To je to što me zanima!

Glas Koncila: Mamografija je štetna za zdravlje žena

Glas Koncila odgovara žene od mamografije jer, kažu, taj pregled ne smanjuje smrtnost od bolesti nego povećava rizik za nastanak raka dojke
Vidi originalni članak

Članak u Glasu Koncila odgovara žene da idu na mamografske preglede jer, kažu, ne pridonose smanjenju smrtnosti nego povećavaju rizik za nastanak raka dojke. Pozivaju se na radnu skupinu američkog ministarstva zdravstva ovlaštenu za promjene smjernica u liječenju. U članku ističu da je mamografija  'dijagnostičko nasilje' nad ženama te da im živote pretvara u patološku potragu za bolešću. Dr. Ilona Sušac, tajnica Lige za borbu protiv raka komentirala je kako je nedopustivo objavljivati takve informacije jer ugrožavaju zdravlje, piše Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • miroljubiv 12.12.2009.

    Još ćemo se naslušati sličnih gluposti i praznih umova \"velikodostojnika\" i \"uzoritosti\" sve dok ne dođe svima iz guzice u glavu da popadija u haljecima samo radi budale od cijelog čovječanstva i predobro živi na račun sviju nas.zato njima Sanader,Bandić i slični obilato ližu skute,jer uvijek se pametno vragu klanjat kako bi se dodvorili javnosti.

  • vagabunda 12.12.2009.

    Da li sebi zabranjuju pregled prostate, jer ni on nije ništa manje invazivan ili je bog htio da crknu od raka, jer je to prirodno?

  • vagabunda 12.12.2009.

    Dobro da su me podsjetili, moram na pregled...

Komentiraj...
Vidi sve komentare