To je to što me zanima!

'Glasat ću za Konvenciju, pa kome bilo pravo, kome krivo'

Nema te sile koja će me natjerati da glasujem protiv snažnije prevencije i zaštite žena od nasilja. Ljudska prava ne smiju biti poligon za politikantstvo, napisala je SDP-ovka Glasovac
Vidi originalni članak

Iako je predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio da neće podržati Istanbulsku konvenciju "ako će biti izmjena i ograda", a isti stav je prošlog četvrtka zauzelo i Predsjedništvo stranke, na takav stav prema Konvenciji Vijeća Europe ne pristaje Sabina Glasovac

-  Glasat ću za Istanbulsku konvenciju. Pa kome pravo kome krivo. Nema te sile koja će me natjerati da glasujem protiv snažnije prevencije i zaštite žena od nasilja. Ljudska prava ne smiju biti poligon za politikantstvo -  napisala je. 

Stav suprotan predsjedniku imaju i Mirando Mrsić te Gordan Maras koji su na Facebooku poručili: 

- Istanbulska konvencija je važnija od Plenkovića, HDZ-a i njihovih unutarnjih igara. Nema opravdanja da SDP ne podrži Istanbulsku konvenciju! Istanbulska Konvencija je jedan civilizacijski iskorak u kojem SDP ne bi trebao politički kalkulirati. Moramo podržati Konvenciju - objavio je Mrsić.

- Glasat ću za Istanbulsku konvenciju! Bez zadrške sam za prevenciju i zaštitu žena od nasilja. Neka Plenković smišlja dopise, Markićka nosi transparente ispred HDZ-a, ali tekst Istanbulske konvencije se ne može mijenjati. Ljudska prava su nešto oko čega za mene kalkuliranja! - poručio je Maras.

Na Twitteru se o ovoj temi oglasio i Bojan Glavašević:

- Stav kluba zastupnika SDP-a je taj da ćemo glasati za onaj SDP-ov prijedlog koji čeka u proceduri. O prijedlogu Vlade klub će se izjasniti kada ga vidimo - objavio je. 

Podsjetimo, nakon sjednice Predsjedništva SDP-a Franko Vidović prošlog četvrtka iznio je stav navedenog stranačkog tijela:

- Mi već godinu dana inzistiramo na tome da se Istanbulska konvencija usvoji u cijelosti, dakle bez ikakvih ograda. Smatramo da bi sve drugo bilo licemjerno, a tu mislim i na financijske ograde. U trenutku kad ministar Marić i drugi članovi Vlade tvrde da se državni proračun izvrsno puni, da raste bruto proizvod, onda je u najmanju ruku licemjerno stavljati bilo kakve ograde, a pogotovo one financijske prirode. SDP-ov stav je jasan: ili ćemo usvojiti Istanbulsku konvenciju onako kako ju je Zoran Milanović, tadašnji premijer, parafirao, dakle u potpunosti, ili mi nećemo podržati usvajanje Istanbulske konvencije uz ograde - izjavio je Vidović.  

Idi na 24sata

Komentari 65

  • DankoSutra 21.03.2018.

    glasovac, ti si perverzna, tribaš lječnika , egzorcista....hitnooooo....požuriiiiii

  • milanmilan 21.03.2018.

    Uh...! sad nam je puno lakše... mora da je zbog prezimena.

  • najiram 10 21.03.2018.

    sada više neču trebati biti muž ...lijepo ču se proglasiti ženom i kad moj muš na mene viče i prijeti mi ja lijepo snimim i sa njom u prdekaru...jer me matretirala...silila na seks kada meni nije bilo volja...zašto bi ja samo nju morao moliti hoćemo li se seksati...onda prije seksa ti ko magnetofon oćita sve kaj nisi dobro napravil....ako uzvratiš što ona nije dobro napravila odma su tu suzice...ovako sada se izjasnim da sam žena i ona mi ne može ništa...na sudu izjavim da se ponaša ko muški i da mi prijeti...ovo je baš super za muževe koji imaju žene aždaje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare