To je to što me zanima!

"Glavaš će u zatvoru umrijeti, ali od načela neće odustati..."

Barem je sada takva situacija, kazao je Matijević, jedan od odvjetnika Branimira Glavaša koji se nalazi u Remetincu gdje štrajka glađu zbog svog šestog uhićenja
Vidi originalni članak

On je odlučan da će u zatvoru i umrijeti ako treba, ali od svojih načela neće odustati. Barem je sada takva situacija, kazao je Hini Matijević, jedan od odvjetnika Branimira Glavaša koji se nalazi u Remetincu gdje štrajka glađu. Njegovi odvjetnici su prije tjedan dana podnijeli dvije tužbe Ustavnom sudu, javlja RTL.

Podsjećamo, Ustavni sud 12. siječnja 2015. ukinuo je presudu Branimiru Glavašu u slučajevima "garaža" i "selotejp"u kojima je pravomoćno osuđen na osam godina zatvora zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. i od Vrhovnog suda zatražio da ponovi postupak kojim je potvrdio osuđujuću presudu zagrebačkog Županijskog suda.

- Vijeće Vrhovnog suda RH je na sjednici održanoj 2. ožujka donijelo rješenje kojim je prihvaćena žalba državnog odvjetnika, preinačeno je pobijano rješenje na način da je protiv optuženog Branimira Glavaša određen istražni zatvor iz osnove u članku 123. stavku 2. Zakona o kaznenom postupku koji istražni zatvor po tome rješenju može trajati do pravomoćnog okončanja kaznenog postupka, ali ne dulje od kazne na koju je optuženi Branimir Glavaš nepravomoćno osuđen - objavio je Vrhovni sud prije 11 dana.

Prije svog šestog uhićenja Glavaš je najavio štrajk glađu.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • ParlevuFranse 17.03.2015.

    Popij vec jednom svoju poznatu akumulatorsku limunadu i ne gnjavi nas vise spodobo!

  • najiram 10 17.03.2015.

    opet u akciju čuvena partijska doktrina i put sa kojeg partija ne skreče...provodi montirane sudske postupke...namješta dokaze sramota zar ta partija nema snage da se odereće ovog"Govor Moše Pijade sa prvog zasjedanja AVNOJ-a 1942. u Bihaću objašnjava strategiju osvajanja vlasti:[4][5] ...potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije.Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom... Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere... Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira..."a sve svoje i srpske zloćince štiti....čak što više najradikalniji srbski političari iznose da podržavaju kandidate radi ubostava i likvidacija..strašno prestrašno...

  • bopozopo 17.03.2015.

    Nitko neće žaliti za njim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare