To je to što me zanima!

Glavaš: Moje državljanstvo u Bosni je čisto kao suza

Nagađa se da otac Branimira Glavaša u vrijeme njegovog rođenja nije bio državljanin BiH, zbog čega ni Glavaš ne bi imao pravo na državljanstvo
Vidi originalni članak

Nakon što se pojavila vijest da bi Branimir Glavaš mogao ostati bez BiH državljanstva koje ga štiti od izručenja Hrvatskoj, u izjavi za agenciju Srna on je sve demantirao.
- Moje državljanstvo je čisto kao suza. Sve je to već provjereno u matičnom uredu, gdje su vađene kopije upisa mojih roditelja u matične knjige - kazao je Glavaš, dodajući kako su navodi da bi mu državljanstvo moglo biti oduzeto jer njegov otac u vrijeme njegovog rođenja nije bio državljanin BiH samo špekulacije.
Međutim, ako se dokaže da je 1956. njegov otac bio državljanin Hrvatske, a ne BiH, onda ne bi mogao dobiti državljanstvo. Zakon predviđa da dijete rođeno u inozemstvu, a čiji je jedan roditelj bio državljanin BiH u vrijeme njegovog rođenja, može biti upisano u knjigu državljana BiH samo po uvjetima da je do 23. godine bilo registrirano u svrhu evidentiranja BiH državljana. Glavaš je ponovio kako se ne boji da bi mu državljanstvo moglo biti oduzeto. Nedavno mu je u Ljubuškom izdana i osobna iskaznica.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Mikiss 05.06.2009.

    Pa ta Bosna ko Mexico..

  • predator1 05.06.2009.

    Fuj, opet o tom smradu, pa dajte nas vise postedite tog seronje koji se dici ,ko bi reko,bosanskim drzavljanstvom.Al neces dugo tamo,valjda ce stranci urediti to sraje od nazovi drzave, pa te lijepo deportirati u tvoju voljenu domovinu Hrvatsku iz koje si tako pizdunski pobjegao!

  • miroljubiv 05.06.2009.

    Dok je dvojnog državljanstva,stupidnog izbornog zakona, i 2 banana državice koje ovise jedna o drugoj ko slamka spasa,ni Bosancima,ni nama neće biti dobro.apsolutno ne prihvaćam i ne razumijem - jedva smo se riješili Jugoslavije,puno ljudi platilo je životima našu slobodu,i sad opet dozvoljavate, JA NE!!!, da vas uguravaju u novu Jugoslaviju.naravno da je ovo čisti igrokaz za budale,zato bravo veliko, left1.ako nema pravne države,da li država uopće postoji?

Komentiraj...
Vidi sve komentare