To je to što me zanima!

Glavašev ideal: Gardist mora biti visok oko 180 centimetara

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Gardisti mogu postati mladići koji već imaju člansku iskaznicu te stranke. Moraju imati između 20 i 30 godina, biti visoki oko 180 centimetara i srednje građe
Vidi originalni članak

Mogu li se priključiti mlađi umirovljenici; mogu li žene; hoće li biti podružnice u Zagrebu; moram li biti Slavonac , samo su neka od pitanja kojima su ljudi zatrpali stranicu Slavonske sokolske garde, kluba HDSSB-a o kojem su 24sata prva pisala.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Taj sportsko-rekreacijski, redarstveni i protokolarni unutarstranački klub jučer je pozvao sve da se priključe njegovu radu. Svima koji su im se javili preko Facebooka, upućivali su na mail stranke. Navodno su tiskali 20.000 plakata na kojima poziraju njihovi članovi sa zastavom i grbom Slavonije. Ujedno su platili i oglase u novinama te ljude usmjeravaju na internetske stranice Slavonske sokolske garde, no ona nije bila u funkciji. Informacija nije bilo ni na stranicama HDSSB-a.

Koje uvjete moraju zadovoljavati kandidati, nismo uspjeli doznati, jer nam do kraja ovog izdanja iz te stranke nisu odgovorili na upit. Prema viđenom, gardisti mogu postati mladići koji već imaju člansku iskaznicu te stranke. Moraju imati između 20 i 30 godina, biti visoki oko 180 centimetara i srednje tjelesne građe.

Ujedno moraju ponosno nositi crnu uniformu s prslukom kakav inače nose vojnici. Na glavi će im biti beretka s grbom Republike Hrvatske, dok će rame krasiti grb garde. Stupati ih navodno zasad uče iskusni instruktori počasne osječke garde iz Udruge Hrvatski sokol. Oko struka svi moraju imati torbice , a ruke će im biti zauzete zastavama.

Inače, garda zasad ima 35 pripadnika . Službeno je ustrojena prije devet dana, a njezin nastup režirao je i nadgledao Branimir Glavaš.

Potajno su trenirali u jednoj osječkoj sportskoj dvorani, kako bi nastupili na izvještajnom saboru HDSSB-a.

>>>>Što sve trebate za najfiniji rižoto?

Idi na 24sata

Komentari 393

  • zbregov 19.10.2015.

    kvragu...previsok sam i prezgodan za njih....

  • purger kuzma 18.10.2015.

    sada sam i ja počeo razmišljati o okupljanju nekakve vojske nas dragovoljaca domovinskog rata koja bi na bili koji način uvela red u ovu državu,politiku i sve slične ustanove,vidim da je to dozvoljeno i legalno

  • purger kuzma 18.10.2015.

    Gospodin Glavaš je ipak pojava od čovijeka,hrabar borac,hahaha štrajka glađu kod privođenja junačina,zato se i okružuje osobama sličnog karaktera kako bi se skrivao iza njih,

Komentiraj...
Vidi sve komentare