To je to što me zanima!

'Gledam TV a kad ono moj muž u džipu ulazi u slobodni Knin'

Splićanka Indira Asanović s oduševljenjem je dočekala oslobađanje Knina i kraj rata. Nije znala što joj je sa suprugom Zvonkom niti na kojem je ratištu. A onda ga je ugledala na TV-u kako sjedi u džipu
Vidi originalni članak

Radio i televizija u našem su domu bili stalno upaljeni, a jedan je stanar u zgradi slušao Radio Knin. Kad bi krenuo “Marš na Drinu”, znali smo da je dobro, da naši napreduju... A bila su takva vremena, i premda je rat sam po sebi užasan, meni je to bio prirodni slijed događaja. Da ostanem kod kuće i preuzmem ulogu i majke i oca, odgajam djecu, a da suprug ode u obranu domovine. Bio je to rat koji mi nismo željeli, obrambeni i oslobodilački, govori Splićanka Indira Asanović (53). 

Vojno-redarstvenu operaciju Oluja doživjela je kao i druge supruge hrvatskih vojnika: sa radošću, strepnjom i nadom. Sa suprugom Zvonkom u ratnim su godinama dobili dva sina i Indira je s oduševljenjem dočekala kraj rata.
- U samoj Oluji nisam znala ništa: ni gdje mi je suprug ni kako je. Ali kada je na Dnevniku HRT-a objavljeno kako je Hrvatska vojska oslobodila Knin, na snimcima ulaska pobjedničke vojske u Knin vidjela sam supruga u džipu. Sama sam u sebi uskliknula: ‘Živ je, dobro je!’ - kroz smijeh priča Indira. 

'Sama sam s djecom pregrmjela cijeli rat'

Suprug Zvonko u pričuvnu se policiju prijavio 1990. godine. Nakon što je osnovana, pristupio je 4. gardijskoj brigadi i s njom prošao sva ratišta od 1991. do 1995. 

- Oženili smo se 1991. godine, prvog sina dobili smo dvije godine kasnije, drugog 1994., a trećeg 1997. godine. Često je bio na ratištu, dolazio je rijetko i ostajao tek po nekoliko dana, a ja sam s djecom pregrmjela cijeli rat u kojem je sudjelovao i veliki dio obitelji. Bila sam u kontaktu sa suprugama ostalih vojnika, međusobno smo se potpomagale i dijelile informacije kako bi ih koja saznavala - objasnila nam je Indira. 

Ističe kako je, uz sve hrvatske branitelje, preponosna i na supruga, ali i sve članove svoje obitelji koji su se dobrovoljno stavili na raspolaganje kako bi obranili svoju domovinu.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • bob_vox 05.08.2018.

    Čitam komentare i vidim opet ima jako puno ražalovanih nickova kojima smeta samostalna Hrvatska i pate za ex državom kada su bili najvažniji. Pisala se naša povijest prije 23 godine i pisat će se o njoj vječno dok je Hrvatske i Hrvata. A to što trenutno imamo vladu koja je u neprimjerenoj koaliciji sa Pupovcem, neće ni to vječno jer kako ide ona narodna, krepat će i ta krava jednom. Ta koalicija je blago rečeno degutantna.

  • bubleha 05.08.2018.

    Pozdrav Hrvatskom branitelju.

  • mily 05.08.2018.

    po čemu ti zaslužuješ ovaj članak, pa zar si ti bolja i vrijednija nego druge žene koje su čekale svoje najmilije dok su ratovali? Ili se možda hvališ kako je u Knin prije ušla tv ekipa a onda džip? Ili hoćeš reći da je onaj što su ga otkrili da krade po srpskim kućama tvoj prezimenjak? Stvarno ženo, ne znam što si htjela reći, ali nisi po ničemu više zavrijednila od žena i majki ostalih vojnika, posebno one koje ih i danas čekaju, a njih nema:(

Komentiraj...
Vidi sve komentare